Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Een verzameling van tips om reizen in de USA makkelijker te maken

Elektriciteit

De voltages in de States is 110/115 volt, ook zijn de stopcontacten anders. In Amerika gebruiken ze de 2 "streepjes" als stekker. Neem dus een wereldstekker mee.

Feestdagen 

  • 4th of July. Ook wel independence, feest in heel Amerika. Probeer met deze feestdag in een grote stad te zijn (citypark) waar het feest is! 
  • Halloween. Voor sommige Nederlanders is Sint Maarten al leuk, wacht maar tot je Halloween hebt meegemaakt. Vaak zijn er ook feestjes voor de volwassenen. Probeer in contact te komen met wat locals om te weten te komen waar deze feestjes zijn.

Fotograferen

Het fotograferen van militaire objecten en overheidsgebouwen ligt erg gevoelig in de verenigde staten. Bij de grensovergang moet je absoluut geen foto's maken. Vaak staan er bij bepaalde gebouwen ook bordjes "fotograferen verboden" maar soms zoals bij een mooi oud rechtsgebouw is het niet zo duidelijk dat je geen foto mag maken. 

Tijdsverschil

Het vasteland van de USA (zonder Alaska en Hawai kent vier verschillende tijdzones. Het is in de verenigde staten 6 tot 9 uur eerder dan in Nederland. 

Telefoon en internet

Gratis Wifi vinden is in de USA geen probleem. Plekken zoals de Starbucks bieden dit aan als je hier wat drinkt maar er zijn ook genoeg andere opties. Hostels hebben vaak ook nog wel een computer staan mocht je zelf geen laptop bij je hebben. Lees ook: bellen in de USA en internet in de USA.

Ga je langere tijd reizen koop dan een goedkope telefoon bij bijvoorbeeld de Wallmart om te bellen. Als je andere backpackers tegen komen en zij hebben dezelfde provider bel je gratis naar die nummers. 

Geld

Wanneer je uit Nederland of België alvast wat dollars mee neemt dan kan je het beste zorgen voor kleine coupures. Honderd dollar biljetten zijn in de USA niet zo gewoon als je zal verwachten. De pinautomaten geven ze meestal niet uit en veel winkels en taxichauffeurs accepteren geen honderd dollar biljet.  Ben je in de States, is het leuk om munten te sparen. Elke staat heeft zijn eigen icoon op de quarter dollar staan. Washington heeft bijvoorbeeld de zalm en de Mount Rainier. Indiana heeft een F1 wagen en New York het vrijheidsbeeld. Voor informatie over je reisbudget lees geld en budget USA.