bolletjeom Geschreven door bolletjeom.

Zwemmen met dolfijnen kan ten zuidoosten van Bangkok in Chantaburi. Het is een aparte ervaring om met deze beesten te zwemmen maar erg leuk om eens gedaan te hebben.

Om er te komen ga je eerst naar het busstation in Bangkok, dit kost vanaf Khao San 7 baht. De bus naar Chantaburi duurt ongeveer 5 uur en kost voor een airco bus 193 baht. Het is erg opvallend dat er er geen enkele toerist in de bus zit. Dat betekent vijf uur reizen zonder Engelsen en Nederlanders en dat is vreemd als je een verblijf op Khao San gewend bent.

Van Chantaburi kun je een tuk tuk nemen naar het River Guesthouse deze staat vermeld in de Lonely Planet. Maar er zijn ook alternatieven zoals het Chantrai River Guesthouse. Een kamer voor 2 personen met fan en warm water kost 150 baht wat een mooie prijs is voor één nachtje, het guesthouse was schoon en je hebt een kamer op de rivier waar je ook op uitkijkt. Verder is er een zitje op de rivier en ze verkopen ze wat drinken.

De volgende dag kun je naar de dolfijnen om mee te gaan zwemmen. Het is verstandig om enkele dagen van te voren reserveren, dat moet ook wel want ze werken maar met 3 koppels. Trek dus ook een dag uit om een reservering te maken en om mogelijk vervoer naar Oasis Sea World te regelen vanaf het Guesthouse. Houd er rekening mee dat er weinig mensen Engels spreken en ook vaak niet kunnen lezen over schrijven. Wij hebben een man gevonden die ons wel wilde vervoeren, hij zou 2 uur wachten als wij binnen waren voor 300 baht. 

Als je gaat zwemmen met de dolfijnen betaal je entree voor het park en  kan je de show bekijken voor 180 baht. Daarnaast betaal je 400 baht om te zwemmen met 2 witte dolfijnen en 3 irrawaddy dolfijnen. Wij vonden het heel leuk om dit te doen maar deed ik het nog een keer dan zou ik er 3 uur voor uittrekken!

Irrawaddy dolfijnen zijn rivierdolfijnen die o.a. in de mekong leven. Waarschijnlijk leven er op dit moment nog maar 80/110!

Meer informatie kan gevonden worden op deze website.