Vliegveld Bangkok

Als je vliegt naar Thailand kom je meestal aan op het gloednieuwe vliegveld: Suvarnabhumi Airport. Dit vliegveld ligt 20 km oostelijk van Bangkok. Het nieuwe vliegveld is enorm (5x het oude) en heeft 4 verdiepingen. Na een lange reis kom je aan op het vliegveld en word je gek gemaakt door taxichauffeurs die jou een 'goedkoop' ritje aan willen bieden. Op dat moment is het fijn dat je al weet hoe je naar het centrum wil gaan en hoe je bij het betreffende vervoersmiddel komt! Aangezien de meeste budgetreizigers dan doelen op het gebied rond Ko San Road hebben we daar de informatie op toegespitst.

Het oude vliegveld Don Muaeng is per eind 2012 weer in gebruik worden genomen als lowcost airport door o.a. Air Asia. 

Suvarnabhumi Airport, Bangkok

De airco shuttle bus naar oa Khao San Road

Vanaf het nieuwe vliegveld rijden Airport Expresbussen voor 150 baht p/p. De bussen vertrekken bij arrivals op level 2 het gaat om gele grote bussen. Bus AE2 gaat naar Banglampu, het wijkje van Khoa San. De bussen doen er 1 a 1.5 uur over maar de aanwezige airco maken het goed te doen. Ze rijden tussen 7.00 en 24.00 1 a 2 keer per uur. Vanaf Khao San Road kun je ook een ticket krijgen om naar het vliegveld toe te gaan. Wil je naar een ander gebied in Bangkok, er rijden ook airport expressbussen richting silom, Bang Lamphu en Hua Lampong!

De gewone bus

Als je in de hal van de luchthaven binnen komt staan er immens veel mensen met bordjes, die je maar al te graag zouden willen helpen... Gewoon negeren en de roltrappen nemen naar de laagste verdieping.
Vanaf de aankomsthal gaat er iedere 20 minuten een gratis shuttlebus naar de busterminal van het airport die op zo'n 2 km van het vliegveld ligt. Dat is zo'n 10 minuutjes met de bus.

Vandaar uit gaan er diverse bussen richting de stad:
nr 549 gaat naar Minburi einde is Bangkapi; nr. 550 gaat naar Happy lan; nr. 551 gaat naar Victory monument, in de buurt van Ko sarn Road; nr. 552 gaat naar On-nut Skytrain station; nr. 553 gaat naar Samutprakan Province; nr. 554 gaat nog naar het oude int. airport. Bus 556 naar Khao San Road kostte 34Baht pp. De rit duurde ongeveer 1u20min (om 7u30 in de ochtend)

Er zijn ook nog enkele bussen die vanaf Bangkok Ekamai (veelal via de luchthaven) de provincie ingaan:nr. 55 gaat naar Bangkhla; nr. 9904 gaat naar Chonburi; nr. 9905 gaat naar Pattaya; nr. 9906 gaat naar Banchang-Rayong; nr. 9907 gaat naar Chantaburi; 9908 gaat naar Trad; nr. 9907 gaat naar Laemchabang;

Rechtstreeks gaan gaan er 3 routes direct vanaf de Busterminal; nr. 389 naar Pattaya; nr. 390 gaat naar Rong kluea Market, via Wathnakhon en Aranyaprothet; nr. 825 naar nongkhai, via Saraburi, Nakhonratchasima, Khonkaen en Udonthani. Deze bussen gaan nog niet zo frequent, maar er komt uitbereiding.

Taxi

Op de 2e verdieping (arrivals) staan taxi's klaar. Meter-taxi's rijden over het algemeen voor de meterprijs. Dat is naar Khao San Road ca. 500 baht inclusief tolwegen. Je kunt gewoon in de rij aansluiten en je krijgt binnen enkele  minuten een taxi toegewezen. De rit duurt een kleine 45 minuten. Gebruik je een meter-taxi, laat dan ook door de chauffeur bevestigen dat hij deze daadwerkelijk gaat gebruiken!

Met de gewone taxi moet je flink onderhandelen en misschien kun je er dan een prijs van rond de 500 baht uitslepen. Dit hangt ook erg af van het (onmogelijke) tijdstip waarop je aankomt. Een taxiritje is trouwens vaak helemaal niet veel sneller dan de bus, je kunt dus makkelijk geld besparen door met de bus te gaan.

Airport Rail Link & De Skytrain

Treinen rijden tussen 6:00-24:00 elke 40 minuten. Een kaartje kost 150 bath met de express line en de rit neemt 15 minuten in beslag naar Makkasan of Phaya Thai. Hier kan je overstappen op de skytrain of metro. Heb je geen haast dan kan je de City Line nemen, deze doet er ongeveer 10 minuten extra over maar is met 35-45 bath wel veel goedkoper. 

Denk er echter wel aan dat het eindstation een heel eind van Khao San Road ligt en je dus alsnog een bus/taxi/tuktuk moet nemen om op je bestemming te komen!

En dan nog even een laatste tip!
Het vliegveld is groot! Ben er op tijd met inchecken. Kijk goed op je ticket vanaf welk vliegveld je vertrekt. Bangkok heeft twee vliegvelden dus dit kan verwarrend zijn. 

Don Mueang vliegveld, Bangkok

Don Mueang, het oude internationale vliegveld, is na een aantal jaren gesloten te zijn geweest toch weer in gebruik genomen voor low-cost airlines zoals Air Asia, Nok air en Oriënt Thai Airlines. Vanuit Nederland of België zal je hier nooit op vliegen. Dit vliegveld wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten naar omliggende landen. 

Trein

Vanaf het vliegveld kan je makkelijk lopend naar  Don Muang Train Station. Vanaf hier gaan treinen naar Hualamphong station in het centrum van Bangkok.

Bus & skytrain

Er gaat een shuttle bus (30 bath) tussen mo Chit skystrain station en het vliegveld. Ook komen er diverse publieke bussen langs het vliegveld. Zo gaan bus 504 en 29 vanaf Siam Square naar het vliegveld. 

Vervoer tussen de vliegvelden

Heb je een overstap in Bangkok en vlieg je daarna van de andere luchthaven? Dan is het handig om te weten dat er tussen de vliegvelden een gratis shuttlebus rijdt. Hiervoor hoef je alleen je vliegticket te laten zien. Het hangt wel heel erg van het tijdstip op de dag af, hoe snel de bus is, houd hier rekening mee. 

Geschreven door eefje op 11 May 2017 12:05.

Eindredactie door: Kaja Coenen, Erik van Erp, Tikva ..

 1. giesela schipper 011 Jul 2007 15:23

  We willen van bangkok vliegveld gelijk door naar ayuthaya. Kan vanaf dit vliegveld met de trein.

 2. rudi 012 Jul 2007 15:58

  Dag Giesela.
  Ik heb je vraag ook even in het forum geplaatst. wie weet krijg je daar meer antwoorden.
  In mei was het treinstation op het vliegveld nog niet klaar...tenminste...dat heb ik me laten vertellen.

  Met de bus kan je wel in Aythaya komen. waarschijnlijk moet je dan wel eerst ergens overstappen

 3. Inge 018 Aug 2007 14:35

  Hoi
  Wij vliegen a.s. woensdag naar BKK en willen dan donderdag, dus meteen na aankomst, door naar Ayutthaya. Van internet begrijp ik dat de nieuwe luchthaven 28 sept. open gaat. Op welke luchthaven we nu dan landen, is mij volstrekt onduidelijk. We vliegen KLM. Op het ticket staat als luchthaven SUV, maar dat zegt natuurlijk niets.
  Ik heb begrepen dat je vanaf luchthaven Don (nogwat) wel met de trein kunt. Is die Don.... dan de oude luchthaven, dus waar je nu tijdelijk landt?
  Hoe heb jij het uiteindelijk gedaan, Giesela?
  Alvast bedankt voor jullie (hopelijk snelle) reacties.

 4. Erik 018 Aug 2007 17:29

  Hoi Inge,

  Ik heb je vraag even verplaatst naar het forum daar krijg je waarschijnlijk ook meer antwoorden op je vraag.

 5. Inge 019 Aug 2007 18:51

  Hoi
  We zijn er inmiddels uit hoor. Er wordt weer gewoon geland op Suv. Het schijnt dat de landingsbanen van deze luchthaven door een fout bij het aanleggen, steeds onder water bleven staan, de reden waarom de luchthaven weer snel dicht ging. Dit euvel is inmiddels verholpen en er wordt dus weer op Suv. gevlogen.
  De Skytrain rijdt daar nog niet dus de oplossing is : Met de taxi naar het treinstation in BKK en dan op de trein naar Ayutthaya.
  Bedankt Erik voor je hulp!
  Gr. Inge

 6. Margahayu 015 Mar 2010 19:38

  Het stukje over de taxi's is niet up to date. Taxi-meter rijdt gewoon vanaf Arrivals voor de meterprijs. Dat is naar Khao San Road ca. 500 baht inclusief tolwegen. Je kunt gewoon in de rij aansluiten en je krijgt binnen minuten een taxi toegewezen. de rit duurt een kleine 45 minuten

 7. eefje 016 Mar 2010 17:31

  Bedankt voor de tip, het is aangepast in de reisinformatie!

 8. Thailandblog.nl 027 Jun 2010 19:52

  Als je vliegt naar Thailand kom aan op het gloednieuwe vliegveld: Suvarnabhumi Airport. Dit vliegveld ligt 20 km oostelijk van Bangkok.

  Dat moet zijn 30 kilometer. De nieuwe is verder weg dan de oude.

 9. mariette 027 Jul 2010 13:06

  Ik vroeg me af of dat er op het vliegveld van Bangkok ook kluisjes te huur waren( en eventuele prijzen) Ik kom vanuit Indonesie en zou graag een maand wat spullen op het vliegveld achterlaten zodat ik dat allemaal niet hoef mee te sjouwen, weet iemand dit?

  groetjes mariette

 10. Robin 027 Jul 2010 19:17

  Hi Marielle,

  Ik weet wel dat het bij veel hostels rond Khao San road kan. Wij betaalden bij ons hostel volgens mij iets van €3 - €4 om 1 tas 2 weken te stallen. Zorg dat je een nacht in een betrouwbaar hostel slaapt, laat geen waardevolle spullen achter en doe bijvoorbeeld je tas in een flightbag met een slotje erop.

 11. Jeroen 025 Oct 2010 21:05

  De Airport link is sinds Augustus dit jaar geopend. Die brengt je rechtstreeks naar het BTS Phaya Thai station. Tot het einde van het jaar kost een kaartje slechts 15 baht. Daarna wordt het 45 baht.

  http://www.globaltravelmate.com/asia/th ... -link.html

 12. MdeKraker 002 Aug 2012 17:23

  Oke, nu vroeg ik mij af, als ik de airco shuttle bus van vliegveld Bangkok naar Khoa San Road neem, mag ik mijn bagage (in dit geval backpack) dan gewoon bij me houden in de bus of moet hij onderin? En zo ja, iemand ervaringen mee, en enig idee of dat veilig is? (uiteraard haal ik waardevolle spullen er uit, maar toch...)

 13. nielsv 002 Aug 2012 19:43

  Bagage kan je gewoon in de bus bij je houden. Je kan dit in het midden van de bus plaatsen. Je kan er dan zicht op houden. Het is trouwens veilig in BKK is mijn ervaring. Geen zorgen dus.

 14. MdeKraker 002 Aug 2012 21:36

  Bedankt Nielsv voor je snelle reactie :)

 15. bolletjeom 002 Aug 2012 21:40

  je mag in deze bus je backpack mee naar binnen nemen maar laat je ongerustheid over je bagage aub los.
  Het gaat nog heel vaak onderin of bovenop een bus belanden of in het ruim van een boot.
  Waardevolle spullen bij je houden en gewoon weinig van dat spul meenemen. Verder....alles kan vervangen worden behalve foto's!!!

 16. Niellles 005 Jan 2013 16:10

  Zelf kwam ik voor het eerst buiten Europa toen ik in Bangkok aankwam. De taxi-chauffeurs vlogen om ons heen en probeerden onze spullen al naar hun taxi's te brengen...

  Toen we probeerden te onderhandelen was dat volgens de taxi-chauffeur niet mogelijk (hij kwam zelfs met een geprinte lijst met prijzen aan). Op die manier betaalde ik 1000 Baht voor het ritje vliegveld -> Khao San Road. Toen ik wat langer in het land was begreep ik natuurlijk dat ze dat bij alle net aangekomen toeristen proberen en dat ik er mooi ben ingestonken (ik sprak meer backpackers die dat meemaakten).

  Misschien een tip voor anderen; een Duitser die ik weken later ontmoette had in het vliegtuig wat met de Thai naast hem gesproken, die heeft toen een taxi voor hem geregeld voor 300 Baht, toen de onderhandelingen waren afgerond kwam de Duitser zelf pas te voorschijn (locals betalen nou eenmaal vaak minder dan toeristen).

 17. stevenl 006 Jan 2013 02:15

  Niellles schreef:Zelf kwam ik voor het eerst buiten Europa toen ik in Bangkok aankwam. De taxi-chauffeurs vlogen om ons heen en probeerden onze spullen al naar hun taxi's te brengen...

  Toen we probeerden te onderhandelen was dat volgens de taxi-chauffeur niet mogelijk (hij kwam zelfs met een geprinte lijst met prijzen aan). Op die manier betaalde ik 1000 Baht voor het ritje vliegveld -> Khao San Road. Toen ik wat langer in het land was begreep ik natuurlijk dat ze dat bij alle net aangekomen toeristen proberen en dat ik er mooi ben ingestonken (ik sprak meer backpackers die dat meemaakten).

  Misschien een tip voor anderen; een Duitser die ik weken later ontmoette had in het vliegtuig wat met de Thai naast hem gesproken, die heeft toen een taxi voor hem geregeld voor 300 Baht, toen de onderhandelingen waren afgerond kwam de Duitser zelf pas te voorschijn (locals betalen nou eenmaal vaak minder dan toeristen).
  Gewoon de meter taxi nemen, dus de bordjes 'taxi' volgen. Makkelijkste, beste en goedkoopste optie, iedereen betaalt hetzelfde.

 18. Ralph 006 Jan 2013 12:52

  Mocht je trouwens van Khao San Road > vliegveld willen, aan een kant van deze straat zit een israelische tent die busjes regelt voor 150 baht (elk uur dacht ik).

  Ze zitten langs het rainbow hostel (indishce tent, goedkoop om te slapen en lekker eten). Dit in de straat waar ook het politiebureau zit (maar andere kant op tov Khao San Road zelf, richting de grote hoofdstraat erlangs).

  Ps. mocht je moeten wachten in die israelische tent dan kan ik de shakshuka erg aanraden :9