bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: Tikva

Het vervoer in Thailand is zeer eenvoudig te regelen. En het is ook nog eens spotgoedkoop. 

Bus

In vrijwel alle steden zijn busstations waar bussen vertrekken die door heel Thailand rijden. Dit is een goedkope vorm van transport. Er zijn zogenaamde snelbussen die alleen op een paar grotere plaatsen stoppen. Ook zijn er zogenaamde stopbussen. Die stoppen erg veel waardoor de reis ook langer duurt! Hoe sneller de bus hoe duurder. Lees meer over reizen met de bus.

Trein

Op verschillende trajecten kan je de trein nemen. Die is erg comfortabel en voor de grotere afstanden neem je de slaaptrein. De slaaptrein rijdt o.a. tussen Bangkok en Chiang Mai en naar het zuiden! Let wel op dat je op tijd reserveert anders zijn er alleen nog maar upper bedden vrij, die gemaakt zijn op maat van de Thaise bevolking en dus voor erg lange westerse  mensen ongemakkelijk kunnen zijn! Daarnaast kan de slaaptrein vooral in het hoogseizoen snel uitverkopen, het is dus slim om er vroeg bij te zijn.  Lees meer over reizen met de trein.

Tuktuk, brommertaxi en fietstaxi

Natuurlijk heb je in de grote steden ook nog het gemak van de tuktuk. Voor weinig geld brengen deze mensen je op een voor ons wel ongebruikelijke manier van A naar B. Flink onderhandelen is noodzakelijk. Vaak is een brommertaxi of fietstaxi goedkoper. Brommertaxi betekent gewoon dat je bij iemand achterop stapt. Dat is met een zware rugzak niet aan te raden tenzij de bestuurder die tussen zijn benen wil klemmen. Als je de rugzak op je rug houdt ligt je zwaartepunt op een vreemde plek waardoor je het gevoel hebt bij iedere hobbel van het motortje te vallen. In een fietstaxi kan je met 2 personen of 1 persoon met bagage.

Binnenlandse vluchten

Heb je weinig tijd maar wil je wel veel uit elkaar liggende plaatsen bezoeken dan is vliegen zeker een optie. Er zijn veel low budget vliegmaatschappijen actief die je met gemak en voor weinig geld overal naar toe vliegen! Zo vloog ik voor voor maar € 50,- met Thai airways van Udon Thani naar Phuket!