bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: Tikva

Verreweg de meeste westerse reizigers die naar Thailand gaan komen per vliegtuig aan in Bangkok. Bangkok is zelfs het centrale punt voor veel reizigers om de rest van Azië te gaan ontdekken en voor verder gelegen bestemmingen is het vaak een tussenstop.

Vliegen

Bangkok is over het algemeen de goedkoopste bestemming in Azië om op te vliegen vanuit ons deel van de wereld. Er is een enorme keuze uit diverse vliegmaatschappijen. Een vlucht boeken op internet is erg simpel. De goedkoopste vlucht vinden kan echter nog wel een leuk puzzeltje zijn. Laat je niet geheel leiden door de zogenaamde vergelijk machines maar ga ook bij de individuele sites van de luchtvaartmaatschappijen kijken. Niet alle goede deals komen ook naar boven bij de zoekmachines!

Vanaf Schiphol gaan diverse maatschappijen non-stop naar Bangkok, Eva-air en China-airlines zijn goedkoop. Aangezien de maatschappijen nogal eens wisselen kun je bij verschillende Nederlandse vliegticket sites een kijkje nemen voor de beste vliegtickets richting Bangkok. Op die manier heb je in ieder geval een idee welke maatschappijen er van Schiphol naar Bangkok vliegen en kun je verder onderzoeken welke optie het goedkoopste is.

Kijk ook eens verder dan Nederland want vliegen vanaf Schiphol kost je misschien minder tijd maar soms is vliegen vanuit Duitsland, België of ergens anders in Nederland zóveel goedkoper dat het de langere reis naar het vliegveld meer dan waard is. Je kunt meer tips en adviezen lezen over het vinden van de goedkoopste tickets in ons artikel over goedkoop vliegen.

Vanaf Düsseldorf vliegt o.a. AirBerlin richting Bangkok. Een vliegticket boeken vanaf Duitsland kan zelfs meer dan 100 euro schelen met Nederland! Mocht je het niet erg vinden om een tussenlanding te maken dan zijn er vanaf Düsseldorf ook verschillende andere maatschappijen die naar Bangkok vliegen. Deze vluchten kan je bij www.jt.de voordeliger boeken dan dat je ze in Nederland boekt. Het kan je ongeveer 80 tot 150 euro pp schelen op een vliegticket. Afhankelijk van waar je woont kan Düsseldorf misschien zelfs dichterbij huis zijn dan Schiphol, dus zeker de moeite waard om te bekijken!

Over land

Thailand kun je op heel veel manieren over land bereiken. In het algemeen kan je in de buurlanden kaartjes krijgen voor speciale busjes die toeristen vervoeren. Kijk niet vreemd op als je bij de grens met je spullen uit het busje moet en na de grens weer een ander busje in.

Je moet met je  bagage langs de security check omdat de busjes de grens niet over mogen. Waarschijnlijk heeft dit iets te maken met verzekeringen van de auto's? Op sommige trajecten ,zoals in Maleisië, kan je met de trein de grens van Thailand oversteken. Sinds maart 2009 is het ook mogelijk de grens vanuit Laos per trein over te steken. De nieuwe spoorlijn loopt van de Thaise grensplaats Nong Khai, via de Vriendschapsbrug over de rivier de Mekong, naar het drieënhalve kilometer verderop gelegen Thanaleng in Laos. Er zullen dagelijks twee passagierstreinen gaan rijden. Voor info over Visa die je bij de grens kunt krijgen lees je het beste ons visum artikel voor Thailand lezen.