Niellles Geschreven door Niellles. Foto door: Niellles

Khanom is een klein kustplaatsje dat ter hoogte van Surat Thani, aan de oostkust ligt. Mijn reisgenoot en ik hebben er zo'n 4 dagen gespendeerd en zijn exact 0 andere backpackers tegengekomen. Dit zou natuurlijk toeval kunnen zijn, maar volgens de eigenaresse van het guesthouse waar wij verbleven zijn er sowieso weinig toeristen.

Bezienswaardigheden

Volgens de Lonely Planet zou je er roze dolfijnen moeten kunnen spotten; dat is ons niet gelukt. 

Wij hebben een scooter gehuurd en hebben het grootste deel van de dagen rijdend door het - prachtige - lanschap doorgebracht. Zo nu en dan kwamen we een verlaten strand tegen, of een pier waar lokale vissers aan het werk waren. Rotspartijen, die na een beklimming een verpletterend uitzicht boden en nog veel meer prachtige plekken die je in geen enkele reisgids zult tegenkomen.

Eigenlijk is er dus niets te doen, maar wel een hoop te beleven!

Eten & Drinken

In het stadje kan je uitstekende Pad Thai, Spring Rolls, Fried Rice of vis bij één van de vele kraampjes krijgen, maar een echte aanrader zijn de kleine vissers 'restaurantjes' aan de kust. Houd dus, als je overdag aan het rondtoeren bent, je ogen goed open voor dit soort zaakjes. Bij zulke tentjes vind je vaak de lekkerste, verse gerechten voor een prikkie.

TIP: Als er al een kaart is, is deze vaak in het Thais, gebruik dus wat gebaren of wijs naar het bord op de tafel naast je.

In het dorpje is een 7/11 te vinden voor je water en andere boodschappen. Als je er toch bent mag je de lokale kroeg absoluut niet missen, hier komt de lokale jeugd 's avonds zijn drankje drinken en ze vinden het dan ook erg leuk als je een kijkje komt nemen. Dit kroegje vind je als je met je rug naar de 7/11 toe staat, je gaat links en de kroeg zit aan de linkerkant net voor het bruggetje, op de bovenverdieping.

Slapen

In Khanom zijn diverse hotels en bungalows te vinden. Zelf heb ik in een guesthouse/appartement genaamd ThaiFi, geslapen van een Finse vrouw en een Thaise man. Buitengewoon vriendelijke en warme mensen die net begonnen waren met hun guesthouse - februari 2012. Voor 250 baht kregen we een douche (koud), 2 wc's, balkon, woonkamer (met boekenkast, dartspel, etc). Dat was eigenlijk net buiten ons budget maar wel heel fijn. Ook verhuurden ze een scooter.

Als ik vanaf ThaiFi richting het strand liep kwam ik ook nog langs een hotel, waarvan de mensen vooral in het hotel of aan de bar van dat zelfde hotel zaten. Geen idee wat het verblijf daar kostte.

Vervoer

Vanuit Surat Thani is Khanom goed te bereiken (met mini-van's). Vanuit Khanom kan je diverse plaatsen bereiken, bij ThaiFI brachten ze ons gewoon naar de 'bushalte' en hielpen ze ons met het kopen van een kaartje.