Smartties Geschreven door Smartties. Foto door: Smartties

Full Moon Party

Elke Backpacker of reiziger die naar Thailand komt heeft er wel eens van gehoord: De Full Moon Party. Wat begonnen is met wat backpackers en hippies rond een kampvuur op het strand is uitgegroeid tot een groot feest, waar een verscheidenheid aan mensen vanuit de hele wereld op af komt.

Full Moon, Half Moon, Black Moon, tegenwoordig  is er altijd wel een reden voor feest op Haad Rin Beach, en de avonden voor de officiële Full Moon Party schijnen ook erg gezellig en wat minder druk te zijn.

De Full Moon Party op Haad Rin Beach op Koh Phanghan is dus een goede reden voor veel reizigers en backpackers om naar Koh Panghan te gaan. En terecht: Duizenden mensen feesten onder de volle maan op het prachtige strand van Haad Rin Beach!

Sommige mensen komen er puur om te feesten en anderen komen er om lekker mensen te kijken en te genieten van het bonte gezelschap dat gedurende de avond voorbij trekt.

Het lange strand van Haad Rin Beach is het toneel van een dansende menigte. Elke strandtent heeft een DJ die muziek draait van House tot R&B en je danst van tent naar tent over het strand en uiteraard hoort hierbij een echte Thaise Bucket! 

Een bucket

Een bucket is een plastic emmertje waar je het traditionele  mengsel stopt van Thaise Rum, Thaise Redbull (sterk spul) en Cola. Hierin zitten zo’n 10 rietjes, zodat je fijn met het hele gezelschap  uit een emmertje kan drinken. Uiteraard kan je ook een diversiteit aan andere mengsels krijgen zoals Vodka, Sprite en Redbull of iets met een sapje erin.

Een bucket kost je ongeveer 250 tot 400 baht, afhankelijk van het soort alcohol dat erin gaat.  Let er wel even op dat het flesje drank dat ze gebruiken het zegel er nog op heeft. Er worden namelijk ook goedkope buckets aangeboden met bijvoorbeeld smirnofflesjes waarin ze goedkopere vodka gieten.

Let er bij het drinken van buckets wel op dat je niet te hard gaat. Halverwege de avond is het soms moeilijk te achterhalen hoeveel je nu eigenlijk gedronken hebt…….

Op het strand zijn bepaalde ‘’spannende’’ aktiviteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld het touwtje springen met een brandend touw. Als je dit van een afstandje bekijkt ziet het er grappig uit en het is dan ook erg vermakelijk om dronken toeristen een poging te zien doen om het touw te bedwingen.

Als je er te lang naar kijkt dan krijg je soms zelfs de neiging om ‘’in, spin, de bocht gaat in’’ het touw in te springen. Bedwing jezelf en neem er liever geen deel aan. Sommige mensen bezeren zich aan het touw dat met kerosine brandend word gehouden. Deze brandwonden genezen maar moeilijk en infecteren snel in het tropische klimaat en helemaal als je nog een duikcursus op Koh Tao wil gaan doen is dit erg vervelend.

Ook is er ‘’The Ring Of Fire’’ een hoepel die in de brand staat waar je door heen kan springen. Dit is een variant die minder gevaarlijk is dan het springtouw, maar evengoed doe je dit op eigen risico.

Afgelopen keer dat we naar het feest gingen hadden ze een nieuwe attractie: De glijbaan, waarbij je door een ring van vuur glijdt. Dit ziet er erg leuk uit en op de foto kan je zien hoe dat er aan toe gaat.

Je hoort veel wilde verhalen over het feest, maar wat is er nu allemaal waar?

Over het algemeen is het een geweldig leuk feest, waar de meeste mensen goed gemutst zijn en je een superleuke avond zal hebben. Je zal een hoop leuke en bont uitgedoste mensen tegenkomen en de meeste mensen zijn in een goede en gezellige stemming.

Als je in Nederland wel eens feesten en festivals bezoekt als Dance Valley of Mysterieland, dan zal je op dit feest weinig nieuws zien.  De sfeer, muziek en de leuke mensen die je ontmoet uit alle windstreken maken het een onvergetelijke ervaring, die niet mag ontbreken in jouw Thailandavontuur.

Uiteraard zijn er zoals op alle feesten ook mensen die wellicht te diep in het glaasje kijken en een vervelende dronk krijgen of mensen die erop uit zijn om op een onbewaakt ogenblik je zakken te rollen.

Gebruik je gezonde verstand en ga agressieve mensen uit de weg.  Neem voldoende geld mee voor een paar buckets, wat te eten en de taxi naar huis terug en laat je dure spiegelreflex camera en je I-phone in de hotel kluis. Neem liever een oude digicam mee en leg deze niet zomaar ergens op tafel. Ook is het een goed idee om je drankje niet zomaar ergens achter te laten. Net zoals in Nederland zijn er helaas mensen die er iets in zouden kunnen gooien, waardoor je suf word en ze je kunnen beroven van je spullen en hotelsleutel.

Drugs

Drugs gebruiken in Thailand is een slecht idee. Hoewel drugs wellicht verkrijgbaar is en het op het strand soms word aangeboden is het geen goed idee om hier op in te gaan. Bedenk je goed dat Thailand geen Nederland is, waar je er met een standje van de politie vanaf komt. Een Thais standje kan je namelijk vele levensjaren in het Bangkok Hilton (gevangenis) kosten, waar de levensstandaard niet te vergelijken valt met die in Nederlandse gevangenissen. Tenzij je in de gelegenheid word gesteld om de politie om te kopen, dan kost het je enkel een grote zak geld en de schrik van je leven.

Buiten het feit dat het al deze risico’s meebrengt moet je jezelf afvragen of het nu echt nodig is om je te bedwelmen op een prachtige locatie als deze. Geniet, dans, feest, gebruik je gezonde verstand en Stay Safe!

Accommodatie

Accommodatie op Koh Panghan moet vaak van te voren geboekt worden, omdat het meestal erg druk is rond het feest. Tevens moet je vaak voor minstens 4 nachten boeken om een plekje te bemachtigen.

Ten eerste wil ik je een tip geven om niet te gaan zoeken naar een kamer dicht bij Haad Rin zelf. Hiervoor zijn eigenlijk 2 redenen. Het strand zelf is overdag heel erg vies. Op het strand en in de zee kom je overal rietjes tegen. Verder word de zee als 1 grote mannen wc gebruikt in de nacht. Wil je hier dan de dag er op lekker in zwemmen? En natuurlijk gaat de muziek tot de vroege uurtjes door dus ook al wil je misschien toch al wat eerder slapen is dit nog niet echt prettig.

Uiteraard kan je ook een bungalow of resort zoeken die wat verder weggelegen is van Haad Rin. Veel resorts organiseren 2x per nacht een pickup service van het feest naar het resort, maar dit moet je uiteraard even navragen. Houd er rekening mee dat de taxichaufeurs hoge tarieven rekenen en er vaak niet met ze te onderhandelen valt. (200 a 300 bath p.p. en ligt aan de plek waar je heen moet)

Op internet kan het weleens lijken dat alles bijna vol zit. En ze de prijs hierdoor lekker op drijven. Bedenk even dat lang niet alle guesthouses aangesloten zijn bij de bekende bookingsites en dat er nog dus nog genoeg accommodatie is. Je kan er dus ook voor kiezen om op de bonnefooi naar het eiland te gaan. Doe dit niet 1 dag van te voren maar als je 4 dagen van te voren gaat is er zeker nog wat te vinden zelfs met nieuwjaar. Als je een aantal guesthouses afloopt kan de prijs hierdoor een heel stuk lager uitvallen dan dat je via internet voor een kamer neerteld. Mocht je dus op de "gok" naar het eiland gaan kies bij aankomst er dan voor om naar de west kust te gaan. Oftewel zo ver mogenlijk weg van Haad Rin. Een strand met veel geusthouses is bijvoorbeeld Haad Yao. De kans dat je niets vind is eigenlijk zo goed al nihil aangezien er heel veel guesthouses op heel het eiland zijn. 

Je kan ook op Koh samui of Koh Tao verblijven en heen en weer pendelen. Ferriediensten zoals de Lomprayah, Seatran en Songserm hebben vaak een extra ‘’Party Boat’’ die je ‘s avonds wegbrengt en waarmee je ‘s ochtends weer terug kan. Aangezien we zelf op Koh Tao wonen doen we dit zelf altijd en nemen we dan om 8:30 in de ochtend de boot weer terug naar Koh Tao. Houd er rekening mee dat dit een hele lange nacht is! Maar uiteraard wel de moeite waard.

Mocht je nog verder info willen over het feest of andere dingen in de buurt van de eilanden. Plaats dan gerust je vraag onder het artikel, zodat wij deze kunnen beantwoorden.

Veel plezier op het feest!

PS: een overzicht van de feest datums en meer info kan je hier vinden: http://www.fullmoonpartykohphangan.com/schedule_dates/index.htm