bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: Tikva

  • Voor slechts € 330.54 naar Bangkok Nu boeken
  • Easy going Bangkok your own way tour voor € 89.00 Nu boeken

Het lijkt op het eerste gezicht gekkenwerk om te gaan fietsen in zo'n grote, drukke stad als Bangkok. Maar we zijn nu eenmaal Nederlanders en het is echt een leuke ervaring!

Een van de tourtjes om mee te gaan fietsen is http://www.bangkokbiking.com van de Nederlander Andre Breuer. Daarnaast is er ook nog Fietsen met Ko van Kessel in Bangkok. Fietstochtje kost 1000 baht= ongeveer 22.50 euro pp inclusief drankjes, snacks, boottochtjes en lunch. Voor een backpacker misschien niet spotgoedkoop maar wel iets wat je zelf echt niet op eigen gelegenheid kunt doen. Ik vond het erg leuk en het zijn geld waard. De groepen zijn meestal kleiner dan bij de concurrerende Nederlander.

Omschrijving toer van Bangkok Biking

Om 8.00 vertrekken we met onze gids Moon op fietstocht. Ze nemen je dan mee door het Bangkok waar geen toerist komt. Het eerste kwartiertje fietsen we door het drukke verkeer totdat we in een wijk staan waar heel rijk en heel arm letterlijk naast elkaar wonen. De bewaakte luxe apartementencomplexen naast hele kleine 1 kamerbouwseltjes van schrootjes en golfplaten. We fietsen door steegjes die amper een fietsstuur breed zijn en kijken zo bij iedereen naar binnen. De mensen vinden het alleen maar prachtig. Overal worden we begroet en moeten we zwaaien en handjes geven aan de kinderen. We kijken eventjes bij het kleuterschooltje en bij een fruitkarretje. Ik dacht al het fruit uit deze regio wel te kennen maar Longan is nieuw voor me. Van buiten lijkt ie ietsje op een Lyche en van binnen een peizeltje op een mangosteen met een vleugje pomelo. Ik vind hem erg lekker!

Via een spoorlijntje fietsen we langs de rivier naar een stijger waar een bootje op ons ligt te wachten. Maar eerst krijgen we wat te drinken en zoute maischipjes die we allebei lekker vinden.
Met de longtailboot worden we met fiets en al de rivier over gezet en zo belanden we in een super groen gebied. Zo sta je in Bangkok en 5 minuten later sta je er buiten en in een deel dat om (voor mij) onduidelijke redenen nooit aangeraakt is door projectontwikkelaars. Het is hier heel drassig en volop in gebruik voor fruitteelt. We fietsen over de betonnen paden die op palen staan en zo breed zijn als een fietspad.....maar hier lig je wel gelijk een meter lager in de blubber als je van het fietspad afwijkt dus het is oppassen geblazen. Er is geen weg te bekennen in dit gebied dus de rust en stilte is indrukwekkend.

Bij een groot park krijgen we een zak visvoer en in de vijver zijn echt heel veel karpers en meervallen blij met onze komst. Maar er is ook een hond die het geweldig vind. Kwispelend staat ie met zijn neus vlak boven het water in de opengesperde vissenbekken te kijken.

Bij een echt Thais eethuisje krijgen we Pad Thai. We zitten op stenen bankjes voor iemands huis tussen de potten, pannen, wastobbes en kinderspeelgoed. We rijden richting rivier en ik wil graag nog een foto maken. Ik sta op zo'n smal paadje mijn camera te pakken als ik in mijn ooghoek een slang in de boom zie!  En ik ben lichtelijk panisch voor slangen maar blijf verrassend kalm. Zou ik dan eindelijk over mijn fobie heen raken? Dus koelbloedig neem ik een foto van dit gifgroene boomslangetje. We steken de rivier weer over met een bootje en het verschil is enorm. Zo fiets je in het groen en zo steek je even door via de parkeergarage van de Tesco naar een tempeltje.

We hebben een leuke fietstocht gehad! We zijn zo'n 4.5 uur op pad geweest en hebben best mazzel gehad met het weer. De eerste helft regende het net niet hard genoeg voor een poncho en alleen het laatste uurtje was een beetje afzien omdat de zon doorkwam en het dan net is of je fietst in een stoombad.