Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

De Similan Islands liggen in de Andeman zee van Thailand. Het Similan Nationale park is beroemd om haar duiksites. Heb je geen tijd/geld of zin in een life-aboard maar lijkt een lange dagtrip je ook wat te kort/vermoeiend dan is er ook nog een 2dagen, 1 nacht optie,

Verslag van een 2 daagse tour naar de Similan Islands

'S ochtends vroeg word je bij de duikschool verwelkomt met een lekker ontbijtje. Nog even spullen passen en dan volgt de 2 uur durende trip met de speedboot naar de Similan Islands. Daar aangekomen kan je eerst je spullen wegbrengen. Je slaapt op Ko Similan het enige eiland met vaste accomodatie. Je hebt de keuze uit een tent een basic bungelow of een luxe bungelow.

Dan is het tijd voor de eerste duik, en gelukkig de similan islands maken hun reputatie meer dan waar. Goed zicht, gezond koraal veel vissen die behoorlijk groot zijn. Ook veel rare vissen zoals ghostfishes etc. Met wat geluk zie je ook een green turtle of haaien. Wanneer je dit van te voren aanvraagt kan je ook een nightdive maken. Een aanrader; wij schrokken ons kapot van echt een reuzachtige kreeft.

Er is weinig keus maar je kunt prima eten bij het enige restaurant op het eiland.
Een groot voordeel van de de overnachting is dat in de avond en de volgende ochtend tot een uur of 10 alle dagjes mensen weg zijn. Je hebt een geweldig strand bijna helemaal voor jezelf alleen! Het strand is echt een filmstrand met super fijn poeder koraal zand. Het snorkelen is ook erg goed!

De volgende ochtend wordt je weer opgehaald door de speedboot en maakt je nog 2 duiken voordat je weer terug gaat naar het vasteland. 

De kosten van deze trip waren +/-500 EUR voor 2 personen met 5 duiken en accomodatie in de basic bungelow.

Soortgelijke tours zijn te ondernemen van Phuket of vanuit Khao Lak. Waarbij die vanuit Khao Lak vaak wat goedkoper zijn. Deze trip is gemaakt met www.similan-diving-safaris.com