bolletjeom Geschreven door bolletjeom.

In Thailand heb je in de toeristische gebieden heel veel reisbureautjes! Bij deze reisbureautjes kan je van alles boeken, zoals toertjes en diverse soorten tickets (trein, vliegtuig enz.). Ook zijn er in Thailand vele cursussen te boeken, waaronder kook-, meditatie- en massage cursussen.

Handig is om te checken of het reisbureau aangesloten is bij het TAT (Tourisme Authority of Thailand), zodat je weet dat deze betrouwbaar is. Ik heb dit zelf niet gedaan en alles is goed gegaan. Ik heb de meeste toertjes op de Khao San Road in Bangkok geboekt. De Lonely Planet waarschuwt ervoor om dit vooral niet te doen, omdat niet alles even betrouwbaar is. Ik heb helemaal geen problemen ondervonden en het is gewoon goedkoop! Maar toch opletten natuurlijk.

Tourtjes vanuit Bangkok

Er zijn heel veel tourtje te regelen op Khao San road die vertrekken vanuit Bangkok. Zo kan je een ochtend naar de drijvende markten, 1 of meer dagen richting Kanchanaburi of naar de snakefarm.

Chiang Mai/Pai trekkingtocht en elephant sanctuary

In Chiang Mai kan je op elke hoek van de straat en in je Guesthouse of ho(s)tel een trektocht de jungle in boeken

Wil je geen jungletocht waarbij je eerst 3 uur in een busje moet zitten en die alleen dorpjes aan doet waar de souvenirkraampjes klaar staan, reis dan eens door naar het bergdorpje Pai. Hier kan je hele goede Jungle trekkings doen. Zonder de olifantenritjes, souveniers en raftings enzo. Gewoon de jungle in en door echte dorpjes van bergvolkeren wandelen waar jij nog de attractie bent! In de buurt Pai kan je ook gaan raften. Daarnaast is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan een elephant sanctuary. Wil je graag olifanten bezoeken in Thailand? Doe dit dan niet zomaar en lees je goed in. Er zitten rond Pai en Chiang Mai een aantal sanctuaries waar olifanten worden opgevangen die vroeger toeristen moesten vermaken en rondrijden. Door de sanctuary zijn ze gered en ze leven daar nu. Uiteraard is het rijden op een olifant hier verboden, maar je mag wel helpen met het voeren en wassen van de olifanten. 

Kanchanaburi, The Dead Railway

Vanuit Bangkok kan je een 1 of meerdaagse tour doen naar Kanchanaburi, the dead railway. Hier zijn in de tweede wereldoorlog veel mensen omgekomen door het bouwen van deze brug. De Japanners hadden de leiding hierover. Tijdens de eendaagse tour bezoek je de begraafplaats, het wereldoorlogsmuseum en de brug. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende watervallen of tempels, dit ligt eraan waar je de tour boekt. De eendaagse tour wordt wel als erg gehaast ervaren. Een tweedaagse tour is beter. Je kan dan slapen in een boomhut of op in een drijvend huisje midden in de jungle. 

Kookcursus

Vooral in Chiang Mai kun je die makkelijk boeken. Een kookcursus is erg leuk om te doen! Je gaat met de meeste toers eerst naar een plaatselijke markt om inkopen te doen, hier wordt het een en ander uitgelegd over de Thaise groente en rijst. Je kookt verschillende gerechten, per tour verschillend. Ook mag je wat je gekookt hebt zelf opeten. Erg lekker allemaal! Ik kreeg er ook een kookboekje bij. En ik moet zeggen dat je het hier echt kan gebruiken. 

Snorklingtours

 In Thailand kan je op veel plekken aan zee ook een snorkeltour doen. Zo kun je op Koh Tao bijvoorbeeld een snorkeltour van een dag doen waarbij je een hele dag op de boot doorbrengt en naar vier plekken wordt gebracht waar je kunt snorkelen. Het voordeel van zo een tour is dat je goedkoop (ongeveer 15 dollar) op veel verschillende plekken kunt snorkelen. Daarnaast wordt de lunch ook geregeld. Nadeel is dat je niet zelf kunt bepalen hoe lang je op een bepaalde plek wil snorkelen.