Tikva .. Geschreven door Tikva.

  • Voor slechts € 390.73 naar Zanzibar Nu boeken

Wanneer je denkt aan Zanzibar dan denk je aan: helderblauwe zeeën, parelwitte stranden, palmbomen, heerlijk eten en relaxen. Dit alles zul je ook absoluut terug kunnen vinden ook voor een korte vakantie! Zanzibar is een eiland voor de kust van Tanzania en bestaat uit hoofdstad Stonetown en een aantal populaire strandplaatsen zoals Nungwi en Kendwa. Samen met het eiland Pemba vormt het eiland de semiautonome staat Zanzibar. 

Stonetown

Het oude gedeelte van Stone Town staat hoog aangeprezen. De smalle steegjes, overal heerlijk eten en mooie uitzichten op de zee maken het stadje één uit duizend nachten. Bij een bezoek aan Zanzibar kun je hoe dan ook niet om Stonetown heen. De boten van en naar het vaste land vertrekken er en ook het vliegtuigveld ligt dicht bij de stad.

In Stonetown zijn veel kleine straatjes en een mix van Omaanse, Indiase en Arabische architectuur. Er zijn een aantal minder grote bezienswaardigheden, zoals een paleismuseum, het Oude Fort, ook wel bekend als Arabic Fort en enkele kerkjes. De beste plek om even te relaxen zijn de in 2009 totaal opgeknapte Forodhani gardens. Een mooie combinatie van tuin en plein aan de zee. Prima om mensen te kijken. Daarnaast is dit ook de plek waar je 's avonds heerlijk kunt eten. Rond half 6 worden alle kraampjes opgezet en wordt het eten klaargemaakt. Kies voor verse garnalen of een bananenpannenkoekje, alles is heerlijk!  Spreek wel van te voren een prijs af!

Nungwi

De meeste toeristen gaan naar Nungwi. Deze plaats heeft de meeste accommodatie waaronder ook een aantal budget opties. In het hoogseizoen hangt er een enorme partysfeer. In het laagseizoen ben je er met een handjevol toeristen en zijn de bars en een aantal restaurants gesloten. Het strand is uitgestrekt maar niet al te breed. De zee is vrij diep in vergelijking met de andere stranden en daardoor kun je er de hele dag zwemmen. Tenzij je in een luxe resort zit, ligt er soms wel veel zeewier en wat afval op het strand.

Nungwi is ook een authentiek en arm dorp met een paar kleine winkeltjes waar je basisbenodigdheden kunt aanschaffen. Aan het strand is een kraampje waar je tweedehands boeken kunt kopen. Er is ook een schildpaddenopvangcentrum en een vuurtoren waar je naar toe kunt lopen. 

In Nungwi zijn verschillende duikscholen bij wie je je Padi kunt halen. Er worden duiken aangeboden op het lokale rif maar ook kan je (een dagtocht met een dhow of met speedboot) gaan duiken rondom Mnemba atol. Dit kost 30 dollar extra per dag. maar is absoluut de beste plek om te duiken op Zanzibar.

Jambiani

Jambiani is een rustig dorpje gelegen aan het strand. Kom je voor rust en mooie uitzichten dan is dit een aanrader. Het strand is parelwit en erg belangrijk: er zijn niet veel toeristen. Het aanbod in hotels is beperkt. Aan het strand liggen verschillende restaurantjes waar je heerlijke verse vis kunt eten.

Jambiani is ook de plek om te genieten van het leven op Zanzibar. Vrouwen die zeewier uit de zee halen, vissers op zee, kinderen die spelen met oude banden en mannen die bijkletsen op straat. Verder is het mogelijk om vanuit Jambiani kun je een dolfijnentrip in combinatie met snorkelen. Dit kost gemiddeld $20.

Kendwa

Het westen van Zanzibar is qua strand het mooiste gedeelte van Zanzibar. Turquoise zee en poeder wit strand. In Kendwa zijn genoeg goedkope slaapplekken aan het strand (+/- 15/20 USD), ook is het strand hier bijzonder groot.

Kendwa is de locatie van de maandelijkse "Full Moon Party". Die wordt op zaterdag rondom volle maan gehouden. Het is een combinatie van hippe (schaars geklede) Afrikaanse jongeren die hiervoor zelfs helemaal uit Dar es Salaam komen en toeristen. De muziekstijl is voornamelijk R&B en Hiphop gemixt met Afrikaanse artiesten.  

Matemwe

Het oosten van Zanzibar is mooi en authentieker zo ook Matemwe. Het is een dorpje waar de lokale inwoners vooral vissen en hier zie je dus vissers met hun bootjes wegvaren in de ochtend, ’s Nachts gaan ze op jacht naar inktvissen in het rif en kinderen vangen krabbetjes op het strand. Hier geen toeristische bedoelingen, geen mensen die schilderijen proberen te verkopen, geen henna en geen massages op het strand. Het zand is er wit en het water blauw, er zijn alleen wat meer zee-egels op de bodem.