Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Houders van een Nederlands of Belgisch paspoort moeten een visum aanvragen voor Tanzania. Dit kan je op de luchthaven, bij de grensposten met de buurlanden of alvast in Nederland.

In Tanzania

Je kunt het visum voor Tanzania eenvoudig bij aankomst op de luchthavens van Dar-es-Salaam, Kilimanjaro of Zanzibar aanvragen.  Je vult hier het aanvraag formulier in en betaalt dan dan 50 dollar. Het is niet mogelijk om in andere valuta te betalen.

Er wordt een digitale foto van je gemaakt die vervolgens ook op je visum komt te staan. Dus wel even normaal kijken anders loop je 5 jaar met een achterlijke foto in je paspoort rond.

Het visum is een grote sticker die een hele bladzijde in beslag neemt.

Wanneer je Tanzania verlaat dan krijg je ook een exit stempel. Maar ga je alleen reizen in landen die lid zijn van de East African Community (Burundi, Kenia, Rwanda, Tanzania en Uganda) en kom je daarna weer terug in Tanzania (binnen de 1  maand geldigheidsduur van je eerste visum) dan hoef je niet opnieuw te betalen en krijg je gewoon weer een entree stempel. Ben je wel in een ander land geweest dan moet je ook weer opnieuw betalen.