Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Ga je naar Tanzania dan zal je waarschijnlijk met het vliegtuig vanuit Europa komen. Maar je kunt ook  vanuit een van de buurlanden met eigen of openbaar vervoer naar het land reizen. 

Vliegtuig

De vliegvelden van Dar-es-Salaam, Kilimanjaro en Zanzibar ontvangen allemaal internationale vluchten. Echter vooral vanaf andere landen in Afrika.

Het is niet mogelijk om vanuit Nederland met een rechtstreekse vlucht naar Tanzania te vliegen. Vliegen naar Tanzania is sowieso niet goedkoop met prijzen vanuit Europa naar Dar-es-Salaam vanaf €850,-. Vliegen vanaf Duitse of Belgische luchthaven is vaak wel iets goedkoper. Vaak heb je dan echter wel te maken met meerdere overstaps.

Veel budget reizigers kiezen er daarom voor om geld (en tijd) te besparen en vanuit Europa te vliegen naar Kenia. Je kunt dan goedkoop en relatief snel overland naar Tanzania reizen.

Een vlucht boeken op internet is erg simpel. De goedkoopste vlucht vinden kan echter nog wel een leuk puzzeltje zijn. Laat je niet geheel leiden door de zogenaamde vergelijk machines maar ga ook bij de individuele sites van de airlines kijken. Niet alle goede deals komen ook naar boven bij de zoekmachines!

Je kunt meer lezen over het vinden van goedkope tickets bij ons hoofdstukje goedkoop vliegen.

Over Land

Je kunt in theorie met eigen vervoer of openbaar vervoer van Kenia reizen naar de buurlanden Kenia, Burundi, Malawi, Mozambique, Rwanda, Zambia, Burundi en Congo.

Kenia

De meest gebruikte grenspost is die tussen Arusha en Nairobi.  De weg is op dit moment van schrijven in zeer slechte staat. Wanneer de weg gemaakt is moet je in 4 uur kunnen reizen van Arusha naar Nairobi. Je kunt vanuit beide steden directe bussen boeken, deze kosten ongeveer 35 dollar. De grenspost is erg druk en daardoor chaotisch.

De Keniaanse douane beambten vertellen toeristen soms dat ze wel een uur moeten wachten op hun visum. Dit is niet waar, het kan in een minuutje geregeld worden. De chauffeur van de shuttle bus kan je helpen dit probleem met wat geld op te lossen.

Een andere populaire grensovergang is die aan de kust tussen Mombassa en Tanga ook hier gaan rechtstreekse bussen. Je bent ongeveer twee uur onderweg.

Behalve deze overgangen zijn er ook nog de volgende grensovergangen Mombassa/Moshi Serengeti/Masai Mara en Kisumu/Mwanza.