Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Pangani is een plaatsje aan de zee dat populair is onder toeristen die zin hebben in zon, zee en strand. Het is dichterbij en goedkoper op te komen vanaf bijvoorbeeld Moshi en Arusha dan Zanzibar.

Pangani zelf is een stadje bij de rivier en heeft geen strand, De stranden zijn 15 km ten noorden of 20 km ten zuiden van Pangani. Met de bus van Moshi naar Tanga (10.000 TSH) duurt ongeveer 6 uur en dan met de bus of daladala (1000 TSH) naar Pangani.

Voor bugetreizigers is Peponi Resort, de enige plek ten noorden van Pangani waar je kunt kamperen (3 USD per nacht). Prachtige slaapplekken onder een afdakje voor de zon (of de regen). Ten zuiden van Pagani zit nog een resort waar je kan kamperen (Beach Crab) maar er is weinig tot geen openbaar vervoer vanaf Pangani en je moet je op laten halen door het resort (25.000 TSH) als je lang blijft misschien wel gratis…onderhandelen. Deze plek schijnt wel mooier te zijn dan Peponi!

Op het peponiresort is een bar en een zwembad. Ligbedden bij zee en je kunt snorkelen. Ook kun je vanuit hier met een Dhow naar Zanzibar (120 USD per boot). De zee is belachelijk heet, maar niet helderblauw en er is veel zeewier, dat ze elke ochtend braaf wegharken. Met vloed kun je prima zwemmen, met eb moet je eerst een paar honderd meter lopen tot de zee begint.

De dorpjes langs de kust stellen echt niets voor en ze zijn geen buitenlanders gewend, dus eigenlijk kom je je resort niet af. Alleen voor de echte luilakken dus!