Geschreven door . Foto door: suzannedriessen

Post ontvangen

Post is in Suriname nog een onzeker begrip. Het kan goed voorkomen dat post laat of soms niet aankomt in Suriname. De gemiddelde duur dat een kaart onderweg is, is ongeveer 1 á 2 weken. Als in Nederland de kaart met 'spoed' verstuurd wordt, zorgt dit er wel voor dat de post beter onvangen word.

Pakketten kunnen bij binnenkomst door de douane gecontroleerd worden. Er is een mogelijkheid dat er items gemist worden doordat ze of niet ingevoerd mogen worden, of vanwege andere redenen.

Bezorging van poststukken vindt alleen plaats in de wat luxere wijken van Paramaribo. Poststukken van wat armere wijken en pakketten moeten afgehaald worden op het postkantoor. Wijken kunnen een eigen postkantoor of een gedeeld postkantoor hebben met andere wijken. Het beste is om aan de buurtbewoners te vragen waar het postkantoor van die wijk is. Voor het ophalen van poststukken en pakketten moet je je legitimeren. Je krijgt geen melding als er post aangekomen is, controleer regelmatig zelf of er post is door even langs het postkantoor te lopen.

Versturen van post

Het versturen van post gaat wel altijd goed. De meeste postkantoren hebben de mogelijkheid om kaarten, enveloppen en postzegels te kopen.

Bij het postkantoor kunnen ook dozen worden verkregen voor het verzenden van pakketten naar Nederland.