erik1995 Geschreven door erik1995. Foto door: kcoenen

Colombo is waarschijnlijk de plek waar je reis door Sri Lanka gaat starten, tenminste als je per vliegtuig komt. Als je landt op Bandaraike International Airport, kun je ervoor kiezen om naar het nabijgelegen Negombo te gaan (op 12 km afstand) of je kan iets verder rijden en je eerste dag(en) doorbrengen in Colombo.

Colombo is een stad van tegenstellingen, overal om je heen zie je heel oude panden en moderne gebouwen door elkaar. Dit geeft de stad iets unieks. Colombo is een leuke plek om een volle dag door te brengen, maar Sri Lanka heeft mooiere bezienswaardigheden, dus trek er niet te veel tijd voor uit. Dat wil niet zeggen dat Colombo geen leuke stad is waar je niets kan doen!

In colombo kan je lekker eten, drinken en shoppen en daarnaast zijn er nog een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.

Bezienswaardigheden Colombo

Mount Lavinia

Colombo ligt aan het strand en het is dan ook zeker de moeite waard om een paar uur op dit strand door te brengen. Je moet wel de goede plek uitzoeken. Mount Lavinia ligt net ten zuiden van Colombo en is een leuke locatie voor een stranddagje. Het strand wodt hier veel meer gebruikt dan in Colombo. Je ziet hier veel backpackers waar het strand veel meer gebruikt wordt dan in Colombo. Hier vindt je erg veel backpackers en je kunt hier een duik nemen in de Indische Oceaan.

Je kunt makkelijk een tuktuk nemen naar Mount Lavinia. Voor ongeveer 700 rupee heb je er al eentje vanaf het station Colombo Fort. Maar er is een veel leukere manier om hier te komen, neem de trein! Echt een heel leuke ervaring en zeker een aanrader als je een dag in Colombo besteed. Dit treintje brengt je in ongeveer 20 minuten naar Mount Lavinia. Het leukste aan deze treinrit is dat hij langs de zee gaat. De deuren staan gedurende de rit open, dus lekker naar buiten hangen en genieten van deze bijzondere treinrit!

Winkelen

In Colombo kan je erg leuk winkelen. Je vindt hier een aantal shopping malls waar je terecht kan. Een leuke straat om te gaan bekijken is Galle Road. De weg is de verbindingsweg naar het zuiden en dus erg druk qua toeristen en verkeer. Aan de straat zitten talloze winkels, barretjes, cafés en andere dingen (lees: tempels) gevestigd.

Een bijzondere winkel die mij door erg veel mensen aangeraden werd is Barefoot. Deze winkel is zeker de moeite waard om even een bezoekje aan te brengen. Je vindt hier allerlei unieke handgemaakte spulletjes. Van kussenslopen tot kleding tot knuffels tot sieraden. Na het winkelen kun je hier ook terecht voor een koffie of een andere drank want er zit een cafe bij de winkel.

Voor markten moet je in de wijk Pettah zijn.

Eten en drinken

Lekker eten en drinken kan je zeker in Colombo. Je vindt in deze grote, hippe stad voor ieder wat wils. Een erg leuke wijk om doorheen te lopen en wat te eten of drinken is Colombo Fort. Hier stond vroeger het Nederlands ziekenhuis, maar tegenwoordig zit het propvol met cafeetjes en barretjes.

Wat je ook zeker op je to-do-list moet zetten is de zonsondergang bekijken vanaf een rooftop bar. De grote hotels in de stad hebben vaak een rooftop bar en je hebt dan een prachtig uitzicht op zee en de ondergaande zon. Wij keken de zonsondergang vanaf de rooftop van het Movenpick Colombo, zeker een aanrader! Vergeet niet je zwemspullen mee te nemen, want dit hotel heeft een zwembad op de rooftop met uitzicht op zee!

Ik heb aan wat locals gevraagd welke plekken je volgens hen echt niet mocht overslaan en volgens hen was dat Bakes By Bella, een tentje waar je over the top milkshakes en taartjes kan halen. Als je een zoetekauw bent zeker een aanrader dus.

Ga op tour met een tuktuk

In Colombo kan je op tour gaan met een tuktuk. Regel dit via je ho(s)tel of spreek gewoon zelf een tuktuk bestuurder aan en g op pad. Wij werden langs de hoogtepunten van de stad geleid. Met zo ene kleine tuktuk manouvreer je snel door het drukke verkeer in Colombo en kan je in een korte tijd een hoop zien.

Vervoer in en naar Colombo

In Colombo kan je je het beste te voet, per tuktuk of met de trin verplaatsen. Je komt dan snel op je bestemming en je kan ook een heleboel zien onderweg. Colombo is vanuit andere steden makkelijk te bereiken. Je hebt treinen vanuit bijvoorbeeld Kandy, Anuradhapura, Jaffna en nog veel meer andere steden. Ook rijden vanuit alle grote steden in het land bussen naar Colombo.

Accommodatie in Colombo

Colombo is een ontzettend grote stad en je vindt hier dan ook allerlei soorten accommodatie. Hostels vanaf 5 euro per nacht boek je makkelijk via hostelworld. Je vindt hier ook veel hotelsdie lekker lowbudget zijn, maar waar je wel een eigen kamer hebt. Wil je een meer chic hotel? Dan kan ik het Movenpick Colombo of het Mount Lavinia hotel zeker aanraden. Het Movenpick door de onzettend centrale locatie en de gave rooftop bar. Het mount Lavinia omdat dit een ontzettend indrukwekkend hotel is, dat al meer dan 200 jaar oud is. Het staat op een klif en heeft prachtig uitzicht op zee.