Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Vliegen naar Slowakije

Het vliegveld van Bratislava heeft een regelmatig veranderd aanbod van vluchten. In het verleden vlogen diverse low-cost maatschappijen vanuit Nederland, België en Duitsland naar Bratislava. Begin 2013 is Ryanair vanaf Brussel de enige lowcost optie. Vanuit Nederland is het op dit moment niet mogelijk een rechtstreekse vlucht te boeken naar Bratislava.

Mocht het vliegveld in de toekomst beter bereikbaar zijn dan is het goed op te weten dat de afstand naar het centrum maar minder dan 10km is. Er zijn regelmatige bus en trein verbindingen vanuit en naar het centrum van Bratislava naar het vliegveld.

Het vliegveld van Wenen is goed alternatief, het ligt minder dan 60km van Bratislava af en er zijn regelmatige busverbindingen.

Slowakije met het openbaar vervoer

Slowakije heeft goede openbaar vervoer connecties met de diverse buurlanden. De busverbinding met Wenen is erg goed en kost minder dan een uur. Naar Boedapest zijn ook regelmatige rechtstreekse busverbindingen die er ongeveer 3 uur over doen.

Bratislava wordt vaak bezocht als onderdeel van een interail trip en niet zonder reden. Het ligt op een kruispunt van meerdere treinlijnen.  Praag is zowel met de trein als bus prima te bereiken, de trein is sneller maar duurder. Ook naar Boedapest zijn regelmatige treinverbindingen. Er gaan zowel dag als nachttreinen naar de Duitse hoofdstad Berlijn.

Reizigers die geen interrail ticket hebben en tussen Boedapast, Wenen en Bratislava reizen moeten er rekening mee houden dat door speciale regels een retour treinticket tussen de diverse steden vaak goedkoper is dan een enkel reis. Vraag dus altijd door naar de diverse prijzen ook wanneer je niet van plan bent het retourgedeelte te gebruiken. Prijzen liggen rond de 15-25 euro.