Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Slowakije is een redelijk klein land in Oost-Europa. Slowakije is een stuk minder bekend en bezocht dan de bekendere buurlanden zoals Tsjechië, Polen en Hongarije. Maar nu het land op “Lonely Planet’s best in travel 2013” staat kan het land wel een door meer toeristen worden ontdekt.

Reizigers die naar Slowakije gaan doen dit vooral voor een bezoek aan de hoofdstad Bratislava of vanwege het natuurschoon in de diverse nationale parken. Ook wordt het land steeds populairder voor goedkope ski-vakanties.

Bratislava

De hoofdstad van Slowakije is redelijk klein en het is makkelijk all bezienswaardigheden in een weekendje te zien. Het is ook een goede plek om kennis te maken met het uitgaansleven van Slowakije. Meer weten lees bezienswaardigheden Bratislava

Nationale Parken

Er zijn in Slowakije negen Nationale Parken, de meeste bevinden zich in het midden van het land. Behalve het Poloniny National Park helemaal in het oosten van het land. Het bekendste en oudste park van het land is het “high atlas National Park”. Dit park heeft de hoogste en steilste bergen en volgens veel mensen de meest spectaculaire natuur.

Alle parken hebben echter mooie wandelroutes. Een aantal parken hebben ook mogelijkheden voor het bezoeken van grotten, raften of diverse oude kastelen en ruines te bezoeken.

Banska Stiavnica

Een oude mijnstad die op de Unesco World Heritage lijst staat. Er zijn veel historische gebouwen en diverse voornamelijk gerelateerde musea. Er is in de stad ook een klein hostel dat kan helpen met bezoeken aan de omliggende nationale parken.