emiels Geschreven door emiels. Foto door: Tikva

Je hebt voordat je op het vliegveld in Saudi Arabië landt of aan de grens verschijnt al een visum nodig. Dit is alleen aan te vragen met een invitation-letter van een Saudisch bedrijf.

Naar de informatie die ik gehoord heb is het voor alleen reizende vrouwen onmogelijk om een visum aan te vragen. Er kan enkel naar Saoedi Arabië gereisd worden als vrouw zijnde, indien de man (verloofde) reeds in het land is of er samen over de grens gegaan wordt.

Indien men aan de oostkust binnen wil komen zijn er 2 opties: het vliegveld Dammam of via de snelweg vanuit Bahrein. 

Het vliegveld in Dammam is modern en groot, alleen ze laten de binnenkomende mensen urenlang wachten voor een entry stempel. Een goed alternatief is om naar Bahrein te vliegen en de brug naar Saoedi Arabië te nemen. Als je hier niet op vrijdagavond / zaterdagochtend langs wilt, is het met een half uurtje gepiept.

Met een stempel in je paspoort mag je 30 dagen blijven. Als je een multiple entry visum hebt, dan kun je visa run doen naar Bahrein of Kuwait. Probeer geen erotische plaatjes (een vrouw met blote armen is al erotisch) en alcohol mee te nemen, hier staan hele serieuze straffen tegenover. Tabak daarentegen is weer geen probleem.