emiels Geschreven door emiels. Foto door: emiels

Het hoogtepunt van een reis naar Saoedi Arabië is natuurlijk Mekka echter deze hele stad is verboden terrein voor niet-moslims. 

Andere leuke zaken zijn er maar weinig. In Dammam zijn diverse zeer grote winkelcentra welke compleet overdekt en airconditioned zijn. Meestal is het hier weer iets te koud om comfortabel rond te lopen. In de winkels is alles te koop wat je bijvoorbeeld in de Koopgoot in Rotterdam ook aantreft. Raar vond ik dat ze hier wel open en bloot normale vrouwen kleding verkochten. Nog vreemder is dat geen een kleding winkel, zowel man of vrouw, een kleedhokje heeft. Maar wees niet te beschaamd (als man zijnde dan) om het gewoon te passen in de winkel zelf. Ze zullen wel raar kijken maar dan weet je in ieder geval dat 't past. De merk kleding die ze hier verkopen is ook echt merk kleding en geen namaak, dat heeft ook als resultaat dat het niet veel goedkoper is dan in Nederland. 

De beroemdste archeologisch attractie in Saoedi Arabië is Madain Saleh een stad gebouwd door de Nabateeërs. De stad lijkt op het veel beroemdere Petra in Jordanie. Net zoals daar hakten de Nabateeërs de stad uit, uit de rotsen. Dit allemaal ongeveer 100 jaar voor christus. De stad staat sinds 2008 op de Unesco World Heritage list. Om de stad te bezoeken moet je van te voren naast je visum voor Saoedi Arabië nog een aparte permit regelen.

Sinds 2010 staat ook het oude centrum (bekend onder de naam At-Turaif) van de stad ad-Dir'iyah op deze Unesco lijst. Deze plek is makkelijk te bezoeken vanuit Riyadh. De hoofdstad van Saoedi Arabië, Riyadh heeft de beste restaurants en musea. Zo is er het nationale museum. Een ander museum kan je vinden in het oude Masmak fort. Voor een mooi uitzicht over de stad kan je terecht bij de uitkijkplatformen van de Kingdom Tower of de al-Faisaliah Tower.

In Jeddah zijn enkele duikshops waar je terecht kunt voor geweldig duiken in de rode zee. Daarnaast heeft de stad ook nog een vismarkt en een souq waar je mooie foto’ kunt maken. Behalve moderne gebouwen zijn er ook nog oude gebouwen in de stad. Er zijn enkele luxe hotels die een eigen strand hebben waar je ook als vrouw kunt zwemmen.