Shirley82 Geschreven door Shirley82. Foto door: Shirley82

Naar Rwanda kun je rechtstreeks vliegen, maar het kan veel geld schelen om in Brussel op te stappen of in Kenia of Oeganda over te stappen. Vliegen op Entebbe, en je reis in Oeganda beginnen, is ook een optie. Bij Kisoro kun je dan de grens over en je reis in Rwanda voortzetten. Overigens wordt er in Oeganda links gereden en in Rwanda rechts.

Openbaar vervoer in het land 

Het busvervoer is prima geregeld in Rwanda. Tussen alle grotere plaatsen rijden regelmatig minibusjes. Deze vertrekken vanaf centrale busstations in bijvoorbeeld Kigali, Butare en de kleinere plaatsen. De bussen vertrekken meestal redelijk op tijd en de bussen worden niet, zoals in sommige Afrikaanse landen, helemaal volgestouwd. Hoewel niet alle stoelen even comfortabel zijn, worden er meestal niet meer kaartjes verkocht dan dat er zitplaatsen zijn. Reizen met de bus is een erg leuke manier om met de lokale bevolking in contact te komen. 

Meestal kun je ter plekke een kaartje kopen bij een loket. Wil je echter de eerste bus hebben en zeker zijn van een plekje, dan is het handig al eerder een kaartje te kopen. De bus van Butare naar Nuyngwe vertrekt bijvoorbeeld uit Kigali, dus als je zeker wilt zijn van een plekje kan je bij het busstation al een plek reserveren. Je betaalt dan echter ook wel vanaf Kigali.

In de diverse plaatsen wordt er voornamelijk met motortjes gereisd. Het is verplicht dat de bestuurder een extra helm bij zich heeft en deze moet je ook opzetten. De prijs is uiteraard erg afhankelijk van de afstand, maar het is handig om van tevoren een prijs af te spreken. Ook voor de wat langere ritten, bijvoorbeeld in Kigali, is een motortje het handigste vervoermiddel. Normale taxi’s zijn er wel, maar een stuk duurder.