Tonassis Geschreven door Tonassis. Foto door: Tikva

Vervoer naar Roemenië

Roemenië is met het vliegtuig goed en goedkoop bereikbaar. Maar je kunt ook met eigen vervoer of met het openbaar vervoer vanuit de buurlanden naar Roemenië. 

Met eigen vervoer

Om naar Roemenië te reizen heb je geen speciale reisdocumenten of medische voorbereiding nodig,zorg alleen voor een goede reisverzekering en zeker niet te vergeten het Europese ziekenfonds verzekeringsbewijs. Het reizen met de auto is goed te doen in 2 dagen ,je hebt vele mogelijkheden om te overnachten onderweg in Oostenrijk of in Hongarije  Opties zijn bijvoorbeeld Tatabanja en Szeged in Hongarije die wat betreft de afstand en prijs van de overnachting gunstig zijn.

Vliegen

De tweede mogelijkheid is te vliegen Tarom en Lufthansa hebben regelmatig vluchten vanuit Nederland of België naar Boekarest voor minder dan 200 euro naar Boekarest.  Naast de reguliere maatschappijen kan je ook vliegen vanaf Eindhoven met Wizzair naar Boekarest . Met deze lowcost airline kan je als je goed zoekt voor minder dan €50 euro op en neer. Dit is excl bagage en andere toeslagen.  

Een van de andere vliegvelden van Roemenië Cluj-Napoca was ook een tijdje een bestemming die vanuit Nederland rechtstreeks bereikbaar was maar op dit moment is dit niet het geval. Routes van voornamelijk lowcost maatschappijen verandere echter regelmatig dus het is altijd handig om dit te checken.

Vanuit de buurlanden

Roemenie heeft een goede verbinding met de buurlanden. Vooral de trein is comfortabel en populair je kunt hiermee naar Servië (Belgrado) , Bulgarije (Sofia), Hongarije (Boedapest) Moldavië (Chisinau) en Oekraïne (Kiev). Naar een aantal bestemmingen is de bus ook een goed alternatief voor de trein