Lisan Kerstens Geschreven door menasil. Foto door: menasil

Snagov is een klein dorp en ligt op ongeveer 40 km van Boekarest af. Het dorp is vooral bekend om het meer waar midden op een eiland een klooster staat. In dit klooster zou Vlad Tepes begraven liggen. In de 15e eeuw was Vlad Tepes vorst in Walachije. Hij wordt ook wel Dracula genoemd omdat naar alle waarschijnlijkheid Bram Stoker ‘zijn’ Dracula op Vlad Tepes heeft gebaseerd.

Bezienswaardigheden Snagov

Snagnov Klooster

Het onthoofde lichaam van “dracula” ligt volgens de legende begraven in het klooster op een eiland in het meer. Het kleine klooster zelf stamt uit de 15e eeuw en is in dezelfde stijl gebouwd als diverse oude kerkjes in Boekarest. Binnen zijn behalve de tombe vooral de muurschilderingen die indruk maken. Vroeger kon je vanuit Snagnov alleen met een boot het klooster eiland bereiken maar tegenwoordig is er ook een ijzeren brug. Voor een bezoek aan het klooster betaal je een entreeprijs die lijkt af te hangen van de bui van de “caretaker” ook voor het maken van foto’s moet soms betaald worden.

Natuurgebied

Snagnov Lake en Snagnov Forest zijn beschermde gebieden. Je kunt bij de lokale bevolking in Snagnov een roeiboot huren. Vooral in de zomer maanden zul je veel bootjes zien op het water. Ook kan je mooie wandelingen maken door het natuurgebied. Daarom is Snagov onder Roemenen een populair gebied om de vrije tijd door te brengen en te ontsnappen aan de drukte in Boekarest.

Vervoer naar Snagnov

Je kan vanaf Boekarest met een (mini) bus naar Snagov. Deze vertrekken vanaf het centrale busstation je wordt niet helemaal in Snagnov afgezet vanaf de bushalte moet je nog ongeveer een kilometer lopen lopen eer je het meer bereikt. Een andere optie is om met met een georganiseerde excursie te gaan. Diverse hostels in Boekarest organiseren deze excursie, vooral in de zomermaanden. Vaak bezoek je naast Snagnov klooster ook het mooie Caldarusani Klooster.

Rondom het meer zijn diverse hotels waar je eventueel kunt overnachten. Op dit moment is er geen budget guesthouse of hostel.