Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Roemenië is een van de grootste landen van Europa. Om alle bezienswaardigheden zoals Boekarest en in de regio Transsylvanië te zien, kan je makkelijk je volledige drie of vierweekse vakantie in Roemenië doorbrengen. Transsylvanië in het hart van Roemenië is de meest populaire regio bij toeristen.

Boekarest

De hoofdstad van Roemenië kan je in een à twee dagen verkennen. De echte must-see is het paleis van Paleis van Ceausescu dat Europa’s grootste gebouw is.

Daarnaast zijn er vele kerken en kloosters in de stad die gratis te bekijken zijn.

Boekarest is een bruisende en levendige stad en je kunt het leven van de lokale bevolking zien in de diverse parken in de stad. Boekarest heeft een ruime keuze aan goedkope hostels. Je hebt in de stad ook nog eens een prima nachtleven. Meer weten lees onze reisinformatie Boekarest

Snagnov, Brasnov, Bran en Sinia

Ten noorden van Boekarest liggen een aantal plaatsen die samen de populairste toeristen bestemmingen in Roemenië zijn. Niet zonder reden deze regio heeft veel natuurschoon en mooie kastelen. Lees meer over Snagnov, Sinaia,Bran en Braslov.

Bucovina’s Kloosters

De kloosters rondom de stad Suceava staan sinds 1993 op de Unesco Werelderfgoed lijst. Om alle kloosters te bezoeken kan je het beste gebruik maken van een georganiseerde tour omdat het openbaar vervoer in deze regio minder goed geregeld is. 

Sighisoara

Het oude centrum van Sighisoara staat op de Unesco Werelderfgoed lijst. Maar nog een belangrijkere reden om de stad te bezoeken is dat het de het de geboorteplaats is van graaf Dracula. Het stadje heeft een paar hostels voor backpackers en ook in de omgeving is genoeg te doen zoals een bezoek aan de ook op de werelderfgoed lijst staande kerk van Biertan.