Ricardo Buma Geschreven door ricardobuma. Foto door: ricardobuma

  • Voor slechts € 64.58 naar Porto Nu boeken

De havenstad Porto is de op één na grootste stad van Portugal met ongeveer 250.000 inwoners. Porto is een uitstekende optie voor een citytrip en bovendien prima te combineren met een aantal dagen strand in bijvoorbeeld Povoa de Varzim of Matosinhos. Oude huisjes in de op vele heuvels gelegen smalle straatjes; dat is Porto! Het historische centrum staat niet zomaar op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ribeira, de oude wijk gelegen aan de rivier de Douro, kenmerkt de stad; vele kleine, smalle steegjes en straatjes leiden naar de rivier de Douro waar de portboten aanmeren om vervolgens hun weg te vervolgen naar de aan de overkant gelegen stad Villa Nova de Gaia. Uiteraard kan je in Ribeira ook de port uitproberen in de vele restaurantjes.

Hoe kom je er?

Het hoeft helemaal niet duur te zijn om een vlucht naar Porto te boeken! Met lowcostmaatschappijen als Ryanair vlieg je soms al voor een paar tientjes vanaf Eindhoven, Maastricht of Weeze in twee uurtjes naar de tweede stad van Portugal. Uiteraard kan je ook met de nationale luchtvaartmaatschappij TAP Portugal vanaf Schiphol vliegen.

Bezienswaardigheden

De stad kent vele bezienswaardigheden zoals de zojuist genoemde wijk Ribeira aan de Douro waar zich vele bruggen bevinden; de Dom Luis l is hiervan de bekendste. Ook kan je hier een boottocht maken waarbij je onder vele bruggen doorvaart. In Villa Nova de Gaia bevinden zich de wijnproeverijen waar je rondleidingen kan krijgen en de port kan uitproberen. Ook de brede boulevard Avenida dos Aliados en de kerktoren Torre dos Clerigos is het bezichtigen waard. De Rua de Santa Catarina is dé winkelstraat van Porto waar je voornamelijk de winkels vindt van internationale ketens.

Uitstapjes

Porto is prima te combineren met een dagje strand. Povoa de Varzim en Matosinhos zijn goed te bereiken vanuit Porto voor een dagje strand. Ook is het mogelijk om in een kleine 3 uur met de trein naar de hoofstad Lissabon af te reizen.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Porto is een goede optie voor wie veel in korte tijd wilt zien. Met de Andante-kaart kan je voor €11,- 3 dagen onbeperkt reizen met de metro, tram, bus of trein in het stedelijk gebied van Porto. Bij de diverse informatiebalies op de grotere metrostations of in de toeristenkantoren kan je meer informatie krijgen over de verschillende openbaarvervoerskaarten. De luchthaven van Porto, het voetbalstadion van FC Porto, de steden Matosinhos en Povoa de Varzim zijn allen zeer goed te bereiken.

Accommodatie

Porto heeft van alles wat; van hostels, pensions, middenklasse hotels tot 5-sterrenhotels van internationale ketens. De prijzen voor een tweepersoonskamer voor één nacht in april starten bij ongeveer 25 euro.