Lisan Kerstens Geschreven door menasil.

Vliegtuig

Polen kent 10 vliegvelden. De bekendste is Frederic Chopin Airport in Warschau. Zowel LOT Polish Airlines als KLM vliegt vanaf Schiphol naar Warschau LOT is goedkoper dan KLM maar in het hoogseizoen ontlopen zij elkaar niet veel. De vliegduur naar Warschau bedraagt ongeveer 2 uur.

Sinds enige tijd vliegen ook steeds meer budgetmaatschappijen vanuit Nederland naar Polen. Vanaf Eindhoven vliegt Wizzair enkele keren per week naar Gdansk, Wroclaw en Katowice. Doordat Wizzair enkele reizen verkoopt, zou je ook ervoor kunnen kiezen van een ander vliegveld te vertrekken dan je bent aangekomen en meerdere plaatsen in Polen te bekijken.

Vanaf december 2011 zijn er rechtstreekse vluchten van Eindhoven naar Kraków Balice Airport. Dit vliegveld ligt net buiten Kraków en met een trein ben je binnen 15 minuten in het centrum. Er gaat ook een bus maar je moet extra betalen voor je baggage dus de trein is wellicht een betere optie.Een andere optie om in Kraków te geraken is met Wizzair vanaf Eindhoven naar Katowice te vliegen. Katowice Airport ligt ongeveer 100 kilometer van Kraków en met een busje ben je in 1,5 uur in Kraków. Dit busje kan je via Wizzair regelen. 

Trein

Dagelijks gaat er een trein van Amsterdam Centraal rechtstreeks naar Warschau Centralna. Dit wordt ook wel d Jan Kiepura Expres genoemd. Deze nachttrein doet er 15,5 uur over. De trein stopt bijvoorbeeld ook in Poznan.

Ook gaat er meerdere keren per dag een trein vanuit Berlijn naar Warschau. Deze reis duurt ongeveer 6 uur. Je zou dus er voor kunnen kiezen eerst enkele dagen in Berlijn te verblijven om daarna een uitstapje te maken naar Polen.

Meer informatie over reizen per trein in Polen, kun je lezen in ons artikel.

Bus

Met Eurolines kun je met de bus richting Polen. Een reis naar Warschau duurt ongeveer 20 uur. Eurolines gaat ook naar andere plaatsen zoals Poznan, Torun, Wroclaw en Krakow.

Meer informatie over reizen per bus in Polen, kun je lezen in ons artikel.

Eigen vervoer

Natuurlijk is het ook mogelijk om met eigen vervoer naar Polen te gaan. Wees goed voorbereid en lees het artikel over eigen vervoer naar Polen.