Lisan Kerstens Geschreven door menasil. Foto door: menasil

Niet alleen Kraków heeft veel te bieden, ook buiten Kraków zijn er indrukwekkende bezienswaardigen. Te denken valt aan Auschwitz en de zoutmijn in Wieliczka.  Je kan natuurlijk op eigen gelegenheid gaan maar mocht je dit niet willen, dan zijn er een heleboel organisaties die een tour aanbieden naar deze plaatsen. Eén van deze organisaties is Cracow City Tours.

Cracow City Tours is een organisatie met niet alleen tours in Krakow of naar bezienswaardigheden vlakbij Kraków (Auschwitz en Wieliczka). Zij bieden tours aan in de gehele Malopolska regio. Zo kun je ook naar Zakopane of de geboorteplaats van de paus Johannes Paulus II (Wadowice). Cracow City Tours heeft twee kantoren in het centrum van Kraków: op de ulicia Florianska en op Plac Matejko. Je kan hier informatie krijgen over hun aanbod en tickets aanschaffen. Plac Matejki is doorgaans het vertrekpunt voor de meeste tours. Je dient meestal 1 dag van te voren te reserveren, zodat ze kunnen garanderen dat de tour doorgaat. Als je niet ter plaatse tickets kan aanschaffen, kun je dit ook via internet met creditcard doen.

Toen ik voor het eerst naar Kraków ging, wist ik niet zo goed bij welke organisatie ik een tour wilde boeken. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Veel organisaties bieden een hotel pick-up aan, maar dat betekent dat je vaak eerst de halve stad door moet voordat je echt op weg bent. Dankzij een reisverslag op Around The Globe kwam ik op Cracow City Tours uit. Het viel mij direct op dat zij geen hotel pick-up aanbieden. Ook raakte ik enthousiast door het reisverslag en besloot ik het te wagen. Inmiddels heb ik drie verschillende tours gedaan en ben ik erg tevreden. Ik kan het iedereen aanraden!

Een greep uit het aanbod van Cracow City Tours:

Auschwitz

Deze tour kost 100 zloty en duurt ongeveer 6,5 uur.  Hij wordt in het hoogseizoen 2x per dag aangeboden. Je start in de bus met een indrukkende docmentaire over de bevrijding van Auschwitz. Vervolgens bezoek je zowel Auschwitz I als Auschwitz-Birkenau met een gids. Benieuwd naar de ervaringen? Lees dan dit verslag over de tour naar Auschwitz.

Wieliczka

Deze tour duurt 4 uur en kost 100 zloty. Hij wordt het gehele jaar door 2x per dag aangeboden. Je wordt per bus naar Wieliczka gebracht, waar je een rondleiding krijgt met een gids. Lees een korte impressie over een bezoek aan de Wieliczka zoutmijn.

Oscar Schindler's Sites

Altijd al geinteresseerd geweest in het jodendom en in het bijzonder Schindlers List? Deze tour brengt je langs het Kraków van Schindler.Deze tour kost 60 zloty per persoon en wordt 4 keer per week aangeboden. Aangezien je in een mini-bus wordt vervoerd, is de groep maximaal 8 personen. Je dient met minimaal een groep van 2 personen te zijn. Lees het verslag over de Schindlers List tour.

Countryside tour

Zo'n 30 kilometer buiten Kraków, begint een andere wereld. Cracow City Tours brengt je naar schilderachtige dorpen en ruïnes met de Countryside tour. Deze tour duurt een gehele dag en is alleen beschikbaar op aanvraag. Je dient minimaal met een groep van 2 personen te zijn. Lees het verslag over de Countryside tour.