Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Klimaat

De temperaturen in de Palestijnse gebieden (Palestina) lopen uiteen door hoogteverschillen. Ben je op de West Bank dan zijn twee uiterste helemaal niet ver van elkaar in Bethlehem kan het sneeuwen in de winter terwijl het in Jericho dan nog heerlijk warm is. In de zomer is Jericho dan weer veel te heet met temperaturen die de 40 graden kunnen raken. Voor het beste gemiddelde klimaat bezoek je de West Bank in de lente of herfst. De Gaza strook heeft door de middellandse zee een meer gematigd klimaat.

Beste reistijd

De beste tijd om de Palestijnse gebieden te bezoeken is uiteraard wanneer er geen onrusten zijn. Bezoeken aan Gaza zijn momenteel niet aangeraden maar de West Bank is de afgelopen jaren prima te bezoeken geweest. Voor het beste weer bezoek je in april, mei, september of oktober.

Wanneer je naast de Palestijnse gebieden ook Israël bezoekt is het handig om rekening te houden met de Joodse feestdagen omdat vervoer dan lastiger te vinden is en wachttijden aan de grens langer. Kerst in Bethlehem is de duurste en drukte periode van het jaar en is afhankelijk van je interesses een tijd om juist te gaan of om juist te vermijden. Ook Pasen is een extra drukke periode in Bethlehem. Reizen in de Ramadan vraagt in de Palestijnse gebieden ook wat meer planning van te voren. Voor meer informatie lees hierover dan onze artikel met tips reizen in de Ramadan.