Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

In de Palestijnse gebieden ( in de volksmond vaak Palestina genoemd) zijn verschillende soorten hotels. Van 5 sterren luxe tot een simpel hostel. Over het algemeen is de keuze echter enigszins beperkt. Prijzen voor accommodatie liggen lager dan in Israël maar hoger  dan in Jordanië. 

De meeste keuze aan overnachtingsmogelijkheden heb je in Bethlehem. Dankzij de vele toeristen die hier komen zijn er overnachtingsmogelijkheden in alle klasses. In de meeste andere steden is de keuze een stuk beperkter. 

Verspreid door de Palestijnse gebieden zijn enkele luxe hotels, zoals het 5 sterren intercontinental hotel in Jericho. De meeste zijn gebouwd in de periode eind jaren '90 toen de regio booming was. Na de 2e intifada bleven reizigers weg. Inmiddels is de situatie weer verbeterd maar nog steeds betaal je voor deze hotels een stuk minder dan wat je voor vergelijkbare kamers in Israël zou betalen. De beste prijzen voor dit soort hotels kan je krijgen als je via internet vooraf boekt. 

De meeste hotels in de Palestijnse gebieden zijn in de midrange categorie. Daarnaast zijn er ook nog budget hostels, deze vind je eigenlijk voornamelijk in Bethlehem. Voorbeelden hiervan zijn het House of Peace Hostel, Sweet dream Hostel en het Bethlehem Youth Hostel. In Ramallah is eind 2013 ook een hostel geopend met de pakkende naam "Hostel in Ramallah". In Jericho kan je terecht in het Sami Youth Hostel. In de overige steden ben je als budget reiziger aangewezen op simpele hotels en guesthouses. Budget hotels/guesthouses in de Palestijnse gebieden zijn over het algemeen kleinschalig en huiselijk ingericht. Het komt vaak voor dat een familie een deel van hun huis heeft omgetoverd tot hotel en er ondertussen ook zelf nog woont.

In een aantal hotels, bijvoorbeeld in Nablus en Jericho, zijn ook dorm rooms beschikbaar. Handig wanneer je alleen op reis bent. Prijzen voor een dormroom liggen rond de €10-€15 euro per nacht. Voor een tweepersoonskamer in een budgethotel betaal je tussen de €25-€40 euro per nacht. 

Er zijn in de Palestijnse gebieden ook enkele projecten waarbij je echt bij mensen thuis kunt slapen bijvoorbeeld het Beit Sahour Homestay project.