Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Toeristen die de Palestijnse gebieden (Palestina) bezoeken gaan over het algemeen naar de steden op de Westelijke Jordaanoever zoals Bethlehem, Jericho en Ramallah. Deze steden zijn meestal veilig te bezoeken en ingesteld op zelfstandige reizigers.

Westelijke jordaanoever (Westbank)

Bethlehem

Bethlehem is de populairste stad in de Palestijnse gebieden voor toeristen. Veel toeristen hebben het gevoel gewoon in Israël te zijn en niet in Palestina. De stad is ook het makkelijkst te bezoeken. Het is vanaf Jeruzalem maar een half uur met de lokale bus. Er komen in Bethlehem ook veel tourgroepen.  Er zijn goede faciliteiten zoals een ruime keuze aan hotels.  In Bethlehem is Jezus geboren, om die reden komen er dan ook veel religieuze reizigers. Deze komen hier o.a. voor de geboortekerk. Maar in de stad en vooral ook rondom Bethlehem is nog meer te zien. Lees voor meer informatie ons artikel over Bethlehem.

Hebron

Hebron is een bijzondere stad doordat de stad verdeeld is in een gedeelte met Joodse settelers en de rest van de stad. Reizigers komen echter vooral naar Hebron voor de Tombe van de Patriarchen. De rustplaats van Adam, Isaac en Jacob is zowel voor Joden, Christenen en Moslims een heilige plek. 

Jericho

Jericho is een van de oudste steden ter wereld met ruim 10.000 jaar bewoning. Er zijn diverse interessante archeologische sites in en rondom Jericho. Jericho ligt onder zeeniveau en is een stuk warmer dan de rest van de Palestijnse gebieden. In de winter en lente fijn, maar in de zomer is Jericho echt te heet. Gezien de ligging is Jericho een goede stop als je van Jordanië naar Jeruzalem of andersom wilt reizen. Lees meer over Jericho

Ramallah

De hoofdstad van de Palestijnse gebieden heeft minder historische sites dan de andere steden op de westbank. Toeristen komen hier om het moderne leven te zien of voor een kijkje bij diverse kunstgerelateerde projecten. Indien je van plan bent Ramallah te bezoeken, houdt dan de lokale kranten en televisie in de gaten. Regelmatig is het hier onrustig en vinden er demonstraties plaats.

Nablus

De oude stad van Nablus is erg fotogeniek met vele smalle straatjes en stenen huizen. Er zijn in de oude stad ook een aantal moskeeën, hammans en historische gebouwen en resten zoals een Romeins amfitheater. Ook rondom Nablus is nog genoeg te zien. 

Gaza

Een bezoek aan de Gaza strook is op dit moment gezien de veiligheidssituatie niet mogelijk voor toeristen. Tenzij je journalist bent of werkt voor een NGO zal je ook geen visum krijgen voor een bezoek.