Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Elektriciteit

In de Palestijnse gebieden hebben ze net als in Nederland 220 volt. Ze hebben alleen niet altijd dezelfde stopcontacten als wij. Soms zijn de pinnen dunner, waardoor je stekker niet in het stopcontact zal passen. Het is dan ook raadzaam om je wereldstekker mee te nemen.

Fotograferen

Fotograferen ligt op diverse plekken gevoelig. Met name bij de grens met Israel. Het fotograferen van militaire objecten of gebieden is verboden. 

Kleding

Net als in ander moslim landen is gepaste kleding erg belangrijk. Voor vrouwen geen blote schouders en de rokken of broeken dienen minimaal tot over de knie te zijn. Kijk ook uit met decolleté. Mannen in de Palestijnse gebieden zijn meestal netjes gekleed. Met een nette lange broek krijg je dan ook meer respect dan met een korte broek. 

Ramadan

Ook in de Palestijnse gebieden is er de Ramadan, het offerfeest en het Suikerfeest. Deze dagen vallen elk jaar in een andere periode. Hou er rekening mee dat tijdens de Ramadan veel restaurants zich hieraan aanpassen en dan ook gesloten zijn! Lees voor meer informatie onze tips voor reizen tijdens de Ramadan.

Joodse symbolen

Het dragen van sieraden of kleding met "joodse" symbolen zoals de ster van David of een Menora wordt niet aangeraden. Veel Palestijnen zien het dragen van dit soort symbolen als  het verlenen van steun aan de staat Israel. 

Taal

Als toerist kan je je in de Palestijnse gebieden prima redden met Engels. De meeste mensen spreken wel een paar woorden Engels en jongeren krijgen op school Engelse les.