Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Je hebt om Oman te bezoeken een visum nodig. Gelukkig is het bij de meeste grensposten en op het internationale vliegveld van Muscat heel makkelijk om een visum on-arrival te krijgen.

Het standaard visum kost 20 OMR (update 2012), heb je nog geen Rials dan kan je ook betalen in Dirhams (Verenigde Arabische Emiraten). Het visum is 1 maand geldig. Ga je maar korten naar Oman dan kan je ook kiezen voor een visum dat maxmaal 10 dagen geldig is, de kosten van dit visum zijn maar 5 OMR. Je paspoort moet op het moment van aanvragen nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Als je via het vliegveld van Dubai bent gevlogen en daarna overland Oman binnen komt, is het visum van Oman gratis. Let op, dit geldt alleen voor het vliegveld van Dubai en niet als je de Arabische Emiraten bijvoorbeeld via het vliegveld van Sharjah binnen bent gekomen. 

Verlaat je het land en kom je binnen een maand weer terug dan moet je officieel een nieuw visum aanschaffen. In de praktijk laten ze dit  nog wel eens zitten wanneer je per vliegtuig Oman binnen bent gekomen en tijdens de duur van het visum voor een kort bezoekje overland heen en terug reist naar Dubai.

Het is mogelijk om je visum met een maand te verlengen maar in de praktijk is het makkelijk om het land even te verlaten.

Een Israëlisch visum stempel in je paspoort is voor Oman geen probleem.