Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Oman is goed te bereiken via internationale vluchten of vanuit buurland de Verenigde Arabische Emiraten.

Vliegen Naar Oman

Vrijwel alle internationale vluchten komen aan op het Seeb International Airport in Musat. Vanuit enkele landen in de buurt kan je ook vliegen op vliegveld van Salalah. Op dit vliegveld kan het echter moeilijk zijn om een visum on arrival voor Oman te krijgen.

Vanaf Amsterdam of Brussel kan je een rechtstreekse vlucht boeken naar Oman. Bezoek je Oman met een klein budget dan is het  voordeliger om te vliegen naar Dubai en vanaf daar met de bus naar Oman te gaan. Een busretour Dubai – Muscat kost 90 AED (c. 17 euro) per persoon (prijspeil 2009). Er gaan tot op heden nog geen lowcost airlines vanuit Nederland of Belgie naar het land, ook zijn en geen rechtstreekse vluchtmogelijkheden. Voor een retourvlucht naar Muscat met een overstap moet je rekenen op €500-€600

Landsgrenzen

Oman heeft meerdere grensovergangen met de Verenigde Arabische Emiraten.  Deze zijn makkelijk over te steken en er zijn goede wegen van en naar de grens.

Met het openbaar vervoer is de grenspost aan de kust het makkelijkst. Er gaan dagelijks meerdere bussen van verschillende maatschappijen vanaf Dubai naar Muscat. Je bent ongeveer 4 tot 5 uur onderweg.

Zorg dat je zelf goed oplet dat je een visum, exit en entree stempel krijgt. 

Je kunt van Oman ook naar Yemen. Deze grens wordt minder gebruikt door toeristen en de regels veranderen regelmatig. Zo is het bijvoorbeeld aan alleen reizende vrouwen niet toegestaan om van Oman naar Yemen te gaan, maar andersom dan weer wel. Het is daarom van belang goed te informeren naar de actuele situatie.

Er zijn wel een grenspost tussen Oman en Saudi-Arabië, deze wordt echter afgeraden voor toeristen. Mede omdat je in een gebied zonder wegen uit komt en dus ook nog eens zeer goede getraind moet zijn in rijden in de woestijn.