Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Klimaat

Oman is het hele jaar door warm. De warmste maanden zijn mei, juni en juli met gemiddelde temperaturen rond de 40 graden. Je hebt in deze periode constant het gevoel in een oven rond te lopen. De maanden december, januari en februari zijn het koelst met temperaturen overdag rond de 27 graden, in deze maanden valt ook de meeste regen. Deze regen zal je reis echter weinig beïnvloeden. Je moet alleen niet in de wadi’s gaan deze meestal droge rivierbeddingen worden levensgevaarlijk met regen.

De Dhofar regio heeft een ander klimaat, deze regio wordt beïnvloed door de moesson. Van half juli tot eind september valt hier veel regen en is de regio groen.

Kledingadvies

Oman is een islamitisch land, dit betekend dat gepaste kleding gewenst is. Je hoeft als vrouw geen hoofddoek op maar bedekte schouders en broek of rok tot over de knie is wel gewenst. Ook voor mannen zijn lange broeken gewenst. Het klimaat vraagt om luchtige, loszittende  kleding.

Reistijd

De beste periode om naar Oman te gaan is vanaf september tot eind april. De ramadan is een mindere goede reisperiode omdat het dan lastig kan zijn eetgelegenheden te vinden. Toch in de Ramadam lees dan onze tips reizen tijdens de Ramadam.