Lisan Kerstens Geschreven door menasil. Foto door: menasil

Vliegtuig

Noorwegen kent meer dan tien vliegvelden. Het grootste vliegveld is Oslo Gardermoen. Vlakbij Oslo ligt  Torp (Sjandeford) en Rygge. Daarnaast zijn er nog vliegvelden nabij Bergen, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Alesund, Haugesund en Kristiansand.

Vanaf Nederland zijn er dagelijks rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Olso Gardermoen met KLM, SAS en Norwegian. KLM heeft ook directe vluchten vanaf Schiphol naar Bergen, Stavanger, Trondheim en Kristiansand.

Boot

Vanaf Denemarken en Duitsland zijn er diverse bootverbindingen naar Noorwegen. Colorline vaart tussen Kiel - Oslo en Hirtshals - Larvik of Kristiansand. Ook Fjordline vaart vanaf Hirtshals naar Oslo, maar ook naar Bergen, Stavanger en Langesund. DFDS Seaways brengt je van Kopenhagen naar Oslo. Tenslotte brengt  Stena Line van Frederikshavn - Oslo. Er zijn mogelijkheden zat. Je kan online boeken en bij de meeste overtochten kun je je auto meenemen.

Over land

Vanaf Zweden en Finland zijn er diverse bus- en treinverbindingen. Onder andere Eurolines Scandinavia rijdt tussen de Scandinavische landen. Er is ook een treinverbinding met Kopenhagen. Het is zelfs mogelijk om vanaf Noorwegen naar Rusland te gaan. Tussen Kirkenes en Murmansk rijdt er een bus. Je hebt voor Rusland wel een visum nodig!