Anne Geschreven door Anne. Foto door: bolletjeom

Als je houdt van gekke dingen die je niet elke dag doet dan is “zorbing” iets voor jou!  Zorbing is die rare opblaasbare bal waar je in kunt kruipen om van heuvels te rollen. Dit is een kiwi-uitvinding die tegenwoordig ook op andere plekken op de wereld begint op te duiken.

Er zijn twee varianten van zorbing waar je uit kunt kiezen. De droge variant werkt als volgt: Je klimt in een grote opblaasbare bal, wordt daarin vastgemaakt aan de binnenste wand, en vervolgens wordt je met grote snelheid van een grasgroene heuvel afgerold tot je weer beneden bent.

De natte variant is bijna hetzelfde, alleen hierbij krijg je een leuk pakje aan (tenzij je je eigen kleren helemaal nat wilt hebben) en klim je in de bal. Je wordt hierbij niet vastgemaakt, maar in plaats daarvan worden er twee emmers water in de zorb gegooid waardoor je een soort “wasmachine-effect” krijgt. En ook hier rol en stuiter je vervolgens van de heuvel af. 

Het concept is heel simpel, maar heel veel fun en meligheid is gegarandeerd! Bij de natte variant, die de meeste mensen overigens als de beste ervaren, kun je er ook voor kiezen om met twee of drie personen tegelijk in de bal te gaan, kun je samen lachen!

Zorbing kun je doen op twee plekken in Nieuw Zeeland, in Rotorua en in Paihia (Bay of Islands).

In Rotorua, bij het Agrodome Adventure Park, waar zorbing een onderdeel van is,  kun je naast zorben ook bungyjumpen, jetboaten of je kunt in de zogenaamde “swoop”, een soort grote schommel, die snelheden tot 130 km/u kan bereiken.

Zorbing Rotorua

Agrodome Adventure Park
Gratis Tel: (in NZ) 0800 949 888 of 0800 22  7474
Normaal nummer: (07) 357 5100
email: rotorua@zorb.com
www.zorb.com

Prijzen: NZ$ 45, de prijs voor twee personen in één zorb is NZ$ 70,- pp.

Zorbing Paihia

Tel: (in NZ) 025 208 1319
Prijzen: NZ$ 45,-, er is niks bekend over korting bij meerdere personen