Geschreven door . Foto door: bolletjeom

  • Voor slechts € 91.00 naar Wellington Nu boeken

Wellington is de hoofdstad en de plek vanuit waar Nieuw-Zeeland wordt geregeerd. Het is een bruisende en culturele stad die zeker de moeite waard is om twee dagen te verblijven. De stad ligt aan Port Nicholson. Dit is een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld en is gelegen aan de Cook Strait, het water tussen het Noordereiland en het Zuidereiland.

Omdat het in Wellington nogal kan waaien heeft de stad de bijnaam 'Windy City' gekregen. Wellington is een intieme stad met nauwelijks 400.000 inwoners, en is tevens een ontwikkelde en kunstzinnige stad vol nationale schatten.

Wellington is tegenwoordig dé cultuurstad van Nieuw-Zeeland en je vind hier geweldige musea zoals het beroemde (Te Papa Museum) of New Zealand (http://www.tepapa.govt.nz). Je kunt jezelf gemakkelijk een dag in dit interactieve museum vermaken en het goede nieuws is dat het nog gratis is ook!

Er vinden in de stad regelmatig verschillende leuke festivals plaats zoals het International Festival of the Arts en het International Film Festival. Dankzij de groeiende filmindustrie die in en rond Wellington plaatsvindt, wordt de stad ook wel 'Wellywood' genoemd. Zo werden hier in de buurt een aantal opnames voor de film Lord of the Rings gemaakt. 

Wellington is een vrij moderne stad waarin je ook nog oudere wijken kunt vinden. Er hangt een relaxte en ongedwongen sfeer waarin je je direct op de gemak voelt. Het centrum is compact en vrijwel alle bezienswaardigheden en attracties liggen op loopafstand.

Mount Victoria ligt aan de rand van de stad en biedt je het beste en mooiste uitzicht op dit alles. Wellington krijgt steeds meer een internationale uitstraling dankzij de komst van stijlvolle cafés, restaurants, winkels en galeries. 

Ook 's avonds hoef je je niet te vervelen  want Wellington heeft een geweldig uitgaansleven. De laatste jaren heeft de hoofdstad zich opgewerkt als the place to be voor een goed avondje stappen! Mede door de komst van vele studenten en kunstliefhebbers vind je hier tegenwoordig veel hippe bars en stylish clubs.

Vooral het gebied rond Cuba Street is de plek voor de cool and fashionable. Courteny Place is van oudsher de uitgaansplek van de stad en trekt een wat jonger publiek.