Geschreven door . Foto door: bolletjeom

The Rock is iets wat je zeker moet doen als je in Bay of Islands bent. the Rock is een boot, speciaal gebouwd om minicruises mee te maken. Aan boord vind je een bar, pooltafel, zithoek en op het bovendek zijn de hutten waar je de nacht verblijft. Het is allemaal vrij eenvoudig, maar hierdoor is de prijs wel perfect.

Op dag 1 word je aan het einde van de middag opgehaald door de bemanning van The Rock en naar de boor gebracht. Hierna volgt een kennismaking en worden de hutten verdeeld.

Hierna vaar je naar een prachtige baai waar je de nacht stil ligt. Tijdens het varen wordt er een schietwedstrijd gehouden. Eenmaal voor anker, is het tijd om het avondeten te vangen en ga je vissen. Erg lachwekkend. Hierna volgt een bbq, gezellig met de hele groep aan een grote tafel. Na het eten kan je genieten van de muziek en een drankje. Voor de liefhebbers is er na het eten nachtkajakken. Dit kost wel $5 dollar extra, maar is zeker de moeite waard. In het pikkedonker, met een helm met lichtje in geval van nood, ga je de zee onderzoeken per kajak. Als je geluk hebt kan je genieten van talloze lichtgevende algen. Ook kan je gaan nachtzwemmen, maar onthoud wel dat het water niet al te warm is.

Op de tweede dag begin je met een ontbijt en wordt iedereen overgezet naar een andere boot, die sneller gaat. Je zet koers naar een van de vele eilandjes, waar je een heuvel beklimt en van het uitzicht kan genieten. Onderweg kan je dolfijnen kijken, want die zijn er genoeg en op bijna elke tour zie je wel dolfijnen. In de baai kan je snorkelen en kajakken als je daar zin in hebt. of je kan lekker van het zonnetje genieten ( indien aanwezig :) ) Aan het einde van de dag word je weer teruggebracht naar Paihia.Een geweldige tour, vooral omdat je zoveel verschillende dingen doet!

Kosten: $188 (inclusief overnachting, bbq, ontbijt)
website: www.rocktheboat.co.nz