Naz Taha Geschreven door NazTaha. Foto door: NazTaha

Skydiven is razendpopulair in Nieuw-Zeeland. De sprong van 200 km per uur geeft je een flinke adrenalineboost en wordt ook wel omschreven als het ultieme vrijheidsgevoel. Van Taupo op het Noordereiland tot aan de gletsjers op het Zuidereiland: het uitzicht is dankzij het veelzijdige Nieuw-Zeelandse landschap altijd adembenemend.

Kosten skydive

De prijs voor een skydive in Nieuw-Zeeland ligt omgerekend tussen de €150,- en €200,- euro. Goedkoop is deze avontuurlijke activiteit dus niet, maar memorabel des te meer. Al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is skydiven ofwel parachute springen een officiële sport. Met stevige rugzak met parachute ga je het vliegtuig in. Vanaf een hoogte van ongeveer vier kilometer spring je uit het vliegtuig. Hoelang je vrije val duurt, hangt af van het pakket dat je kiest. Hoe langer je vrije val duurt, hoe duurder de activiteit natuurlijk wordt. Wij zetten de meest spectaculaire skydive-locaties in Nieuw-Zeeland voor je op een rij, met als laatste de goedkoopste skydive: namelijk die in Taupo.

Skydiven Wanaka

Het stadje Wanaka ligt op ongeveer een uur rijden van Queenstown en middenin de ‘Southern Alps’. Het is een zeer geschikte bestemming voor een skydive. Het gebied is ontzettend mooi, dankzij het schitterend blauwe water van het meer tegen de achtergrond van de ‘Southern Alps’. In het vliegtuig heb je een mooi zicht op het water en de zuidelijke alpen. Ook tijdens je vrije val kan je hiervan genieten. Het Skydive Centre is professioneel en op een uurtje tijd is alles geklonken. Eerst bekijk je een informatieve video, nadien volgt er een briefing en maak je kennis met je instructeur en uiteindelijk volgt dan de sprong. Meer info vind je op skydivewanaka.com.

Skydiven Fox Glacier

De Nieuw-Zeelandse gletsjers op het Zuidereiland zijn een prachtig natuurfenomeen, omdat ze uit de bergen naar een regenwoud slingeren. Interesse in een skydive boven een gletsjer? Dan is Fox Glacier een optie. Het uitzicht op ijsgrotten en gletsjerspleten is een ervaring om nooit te vergeten. Je hebt de keus uit een vrije val van 180 kilometer per uur van een hoogte van 2.700 meter tot 3.700 meter. Meer info vind je op skydivefox.co.nz.

Skydiven Abel Tasman National Park

Je kunt ook je skydive boeken in het knusse stadje Motueka, zodat je boven het Abel Tasman National Park springt. Het park op het Zuidereiland is één van de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland. Er worden skydives van verschillende hoogtes aangeboden. Voor meer info ga je naar skydive.co.nz/abeltasman

Skydiven Queenstown

Skydiven kan uiteraard ook in Queenstown, de avonturenhoofdstad van de wereld. Het plaatsje op het Zuidereiland ligt tussen de met sneeuw bestoven ruige bergen van The Remarkables en aan de oever van het schitterende Wakatipu-meer. Op weinig plekken op de wereld zal je skydive-view zo mooi zijn als in Nieuw-Zeeland. In het centrum van Queenstown bieden allerlei organisaties dit extreme sport aan. Je zweeft over het ruige berglandschap en landt in de Wakatipu Basin, een grote, groene vlakte die omringd wordt door de bergen. Je kunt de skydive op drie verschillende hoogtes doen, dus afhankelijk van je budget en misschien hoogtevrees duurt je vrije val tot wel vijftig seconden. Goedkoop is het overigens niet. Voor een skydive betaal je een prijs die tegen de €200,- aan zit. Meer info? Kijk dan op nzoneskydive.co.nz.

Skydiven Taupo

Het stadje Taupo is populair vanwege het nabije Nationaal park Tongariro en de relatief goedkope skydives die je in dit gebied kunt doen. Geisers, vulkanisch gesteente en heldere meren vormen een prachtig decor voor je skydive. Meer info: skydivetaupo.co.nz

Krijg je geen genoeg van avontuurlijke activiteiten? Lees dan ook eens ons artikel over bungeejumpen in Nieuw-Zeeland.