Naz Taha Geschreven door NazTaha. Foto door: Erik

Op iets minder dan twee uur rijden van Christchurch, ligt het kleine karakteristieke bergdorp Hanmer Springs, het bekendst vanwegen het uitgestrekte Hanmer Springs Thermal Reserve. Hoewel de hete bronnen al in 1859 in het gebied waren ontdekt, werd het reservaat pas in 1883 officiëel geopend. Ben je toe aan een paar dagen ontspanning, dan is Hanmer erg geschikt. Naast heerlijke thermaalbaden zijn er saunas, een beautycentrum en verschillende andere ontspanningscentra.

Het dorpje is klein en knus. Er zijn een paar terrasjes en een voortreffelijk Indisch restaurant genaamd Coriander's. 

Behalve relaxen in deze zogenoemde ‘thermal springs’, kan je ook verschillende hikes doen in de omgeving. Zo is er de korte Conical Hill Walk, waarbij je uitzicht hebt over heel Hanmer en diens schitterende mountainscapes. Een langere hike doen kan natuurlijk ook. De Mount Isobel Walk duurt zo'n vijf uur en is een prettige wandeling omdat de omgeving van Hanmer zo bosrijk is.

Het natuurgebied rondom Hanmer is behoorlijk groot. Mountainbikers kunnen hun hart ophalen, er zijn tal van fietsroutes in Hanmer's bergrijke omgeving. In de winter zijn opent het dorpje ook twee skioorden. Het toerisme neemt dan enorm toe.

Bij organisatie Thrillseekers in het hart van Hanmer, worden avontuurlijke activiteiten zoals jetboating en bungjeejumpen aangeboden. Maar ook op de Waiau Ferry Bridge, 5 km van het dorp, bieden reisorganisaties deze activiteiten aan. Je springt dan van de Waiau Ferry Bridge van 37 meter hoog naar beneden om vlak boven de Waiau Rivier weer omhoog te schieten. Je kunt in de Wajau rivier ook raften en jetboaten. 

Accommodatie

Verblijven in dit pittoresk dorpje is niet goedkoop. Ga je voor luxe, dan zijn er verschillende hotels, motels en vakantiehuisjes. Voor backpackers is er het YHA, een relatief comfortabel hostel. Een andere optie is natuurlijk couchsurfing.