Naz Taha Geschreven door NazTaha. Foto door: NazTaha

Wereldwijd geldt Nieuw-Zeeland als bakermat van het bungeejumpen. De waaghalzen onder ons kunnen dan ook hun hart ophalen: van Taupo op het Noordereiland tot avonturenhoofdstad Queenstown op het Zuidereiland: je kunt overal in Nieuw-Zeeland bungeejumpen. Leuk detail: Kiwi’s noemen het zelf een ‘bungy jump’. Bungy of bungee refereert naar het rubberen koord waaraan je hangt.

Nevis: hoogste bungeejump in Queenstown

Terwijl je vastgebonden bent aan een elastieken koord, spring je van grote hoogte naar beneden de kick die je ervaart is met niets anders te vergelijken. Bungjeejumpen begon ooit in Queenstown en groeide uit tot een mateloos populaire, extreme sport. In Queenstown kan je springen van verschillende hoogtes, maar het populairst is die van maar liefst 134 meter boven het mooie Nevis rivier. Je maakt een vrije val van 8,5 seconden. Goedkoop is het niet, de sprong kost je zo'n $400,- Boeken kan je het beste doen wanneer je al in Nieuw-Zeeland bent, maar een handige website is bungy.co.nz. Reserveer wel een paar dagen vooruit als je maar voor een korte tijd in Queenstown bent. De Nevis bungeejump is namelijk razendpopulair.

Kawarau bungeejump Queenstown

Een bungeejump vanaf de Kawarau-brug is ‘slechts’ van en hogote van 43 meter. Toch is deze sprong nog steeds spectaculair. De Kawarau-brug is ook dé plek waar het ooit allemaal begon. Rijd je vanuit Wanaka richting Queenstown, dan wijzen borden je naar de brug. Op de plaats des onheils is zelfs een kleine tribune gebouwd voor de angsthazen die zelf niet durven te springen. Springen vanaf de Kawarau-brug is minder populair dan een sprong vanaf de Nevis, zodat je ook redelijk laat nog terechtkan voor een boeking. Overigens wordt Nieuw-Zeeland steeds populairder, dus kan dit in de nabije toekomst ook zomaar veranderen. Er zijn verschillende organisaties die een bungeejump vanaf deze locatie organiseren. Eén daarvan is vernoemd naar de grondlegger van de sprong: AJ Hackett. De prijzen variëren tussen de $275 en $375. Meer info vind je op bungy.co.nz.

Taupo bungeejump

Ook op het Noordereiland kan je onder meer in Taupo de adrenaline-sprong wagen. Het uitzicht is prachtig, omdat je boven de vulkanische Waikato River Valley bungelt. Het leuke aan deze bungeejump is dat je ‘m samen kan doen en bvendien de keuze hebt tussen de droge en natte sprong. Bij laatstgenoemde ga je kopje onder. De prijs voor een solosprong is $169,-. Meer info vind je op taupobungy.co.nz

Video van je bungeejump?

Voordat je springt, kies je ook of je foto's en/of een video van de sprong wilt. Afhankelijk van de organisatie betaal je hier een bedrag van $30 tot $90 NZD voor.

Krijg je geen genoeg van avontuurlijke activiteiten? Nieuw-Zeeland leent zich ook perfect voor een spectacularie skydive. Lees meer over skydive-locaties in ons artikel over skydiven in Nieuw-Zeeland.