Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Sole

In Nicaragua wordt Spaans gesproken. De Midden-Amerikaanse variant die hier gesproken wordt is een stuk rustiger en duidelijker dan die van bijvoorbeeld buurland Honduras.

In veel door toeristen bezochte plaatsen, zoals Granada, San Juan del Sur kan je wel terecht met Engels. Zeker in de op toeristen gerichte hotels en restaurants. Wil je echter meer off-the-beaten track of ook al gewoon simpel met de lokale bus reizen zul je toch echt iets Spaans nodig hebben. Hoe beter je Spaans hoe leuker natuurlijk ook je contacten met de lokale bevolking.

Spaans leren in Nicaragua

Gelukkig is Nicaragua het ideale land om Spaans te leren. Dit kan vrijwel in de grotere steden, zoals Managua, Granada, Estelí, San Juan del Sur, León, etc. De prijzen liggen gemiddeld tussen $3-$7 per uur en er wordt relatief langzaam en duidelijk Spaans gesproken, wat wel zo makkelijk is.

De meeste taalscholen geven in de ochtend privéles en in de middag ga je met de groep studenten leuke activiteiten doen, zoals tours, dansles, kookles, etc. Op deze manier leer je niet alleen snel Spaans, maar ook de omgeving en de cultuur van het land kennen. Doordat je privéles krijgt, stemt de leraar/lerares zich af op jouw niveau en maakt het niet uit of je geen of al heel goed Spaans spreekt. De leraren zijn altijd native-speakers en vaak jong waardoor je makkelijk aansluiting vindt.

Sommige taalscholen bieden ook vrijwilligerswerk en homestay mogelijkheden aan. De ideale manier om te leren, omdat je wel Spaans moet spreken. Omdat het aantal taalstudenten veel minder is dan het aantal families dat homestays aanbieden ben je niet een van de velen. Een homestay is ook echt een homestay waarbij je onderdeel bent van een familie. Je gaat mee naar de buurtbarbecue en mag de hond uitlaten. Hier geen grote groepen studenten in een huis die apart van de familie eten. Naast drie maaltijden per dag krijg je een eigen slaapkamer, welke schoon en veilig is.

Om een indruk te krijgen, kun je kijken op de website van Spanish School Express, een taalschool in Granada, San Juan del Sur en León: http://www.nicaspanishschool.com/index.htm