Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Klimaat

Nicaragua heeft een subtropisch klimaat, het is er het hele jaar door relatief warm meestal tussen de 20 en 30 graden. In de warmste maanden (maart en april) kan het aan de Pacifische kust zelfs in de 40 graden worden. In het westen van Nicaragua (León en Chinandega) is het altijd een paar graden warmer dan aan de Pacifische kust, evenals in de Caribbean, alleen zijn er in de Caribbean ook bijna altijd veel bewolking en regenbuien. In het centrale hoger gelegen midden en noorden van het land is het vaak wat koeler.

In Nicaragua zijn er twee seizoenen: het droge en het natte seizoen. December tot en met april is het droge seizoen. In mei begint het regenseizoen, vaak is er aan het einde van de middag, avond of nacht een of enkele korte, maar flinke stortbuien. Het regent dus niet de hele tijd. De meeste regen valt in de maanden september en oktober. 

Beste reistijd

Nicaragua is het hele jaar door te bezoeken. Wil je naar de Caribische kust dan zijn de maanden februari, maart en april wat betreft klimaat het beste. Houdt er rekening mee dat er in dit deel van de wereld van september tot november vaak diverse orkanen met enkele dagen zware regen voorkomen.

In het midden van het land en aan de Pacifische kust is van december tot en met mei het hoogseizoen. Het weer is meestal goed in meest populaire periode van het jaar. Zeker rondom Kerst en rond Pasen zijn vooral stranden en steden zoals Granada en Leon erg populair en is van te voren reserveren voor je accommodatie aanbevolen.