Laura elst Geschreven door laurae. Foto door: Tikva

Een van de mooiste stranden van Myanmar is Ngwe Saung Beach. Ook al is het een toeristisch strand toch waan je je er nog maar een van de weinige toeristen.

Aan de westkust gelegen, aan de Bay of Bengal ligt dit ‘zilveren’ strand (Ngwe betekend zilver). Het dorp Ayarwardy ligt aan Ngwe Saung Beach. Hier zijn resorts te vinden, maar ook goedkopere guesthouses met kleine huisjes praktisch al op het strand.

Bezienswaardigheden

Er is niet veel te doen in Ngwe Saung. Maar wat wil je anders met zo’n strand. Wie toch niet de hele dag op het strand wil liggen kan te voet naar Lovers’ Island lopen. Dit kan alleen wanneer het eb is. Ook is er een olifantenkamp in de buurt.

In februari 2013 is voor het eerst in Myanmar de Full Moon Party gehouden. Wie dit overcommerciele concept kent van buurland Thailand zal misschien niet meer willen gaan (of juist wel).  Het feest hier is anders dan in Thailand. Het is zoveel kleiner en zoveel intiemer. Mensen zitten op de grond, er is muziek, er wordt gedanst en uiteraard zijn er de vuurspelers. Dit alles gaat tezamen met de locals die de kans aangrijpen om met de toeristen te praten.

Vervoer

Het is goed dat er weinig te doen is in Ngwe Saung. Zo kun je helemaal bijkomen van de hobbelige busrit hierheen. De weg is lang, de wegen hobbelig en met vele bochten. Met het vliegtuig vanaf Yangon duurt het iets langer als een half uur maar zoals bekend zijn de binnenlandse vluchten in Myanmar niet echt betrouwbaar qua tijdschema.

In het dorpje zelf kan je een fiets huren om rond te kijken of huur een riksja.