Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Om te reizen in Montenegro ben je vooral aangewezen op de bus of auto. Binnenlandse vluchten zijn er nauwelijks en het treinsysteem is beperkt.

Bus

Er is in Montenegro een uitgebreid busnetwerk zeker langs de kust. In de zomermaanden gaan er meerdere bussen per uur en hoef je nooit lang te wachten. Er zit wel veel kwaliteitsverschil tussen deze bussen de ene keer heb je een exemplaar zonder airco dat bijna uit elkaar valt de andere keer een luxe bus. Helaas is het niet van te voren in te schatten welke kwaliteit jouw bus zal zijn.

Lange afstand bussen in en naar het binnenland gaan minder vaak en dan is het handig om van te voren via je hostel of via het busstation uit te zoeken hoe laat de bus gaat. Deze bussen zijn over het algemeen wel van goede kwaliteit en redelijk goedkoop. Zo betaal je van Kotor naar Podgorica maar €7

Trein

Er is een passagierslijn van Bar aan de middellandse zee kust naar Podgorica. Deze lijn loopt door naar Mojkovac en Bijelo Polje. Je kunt met deze treinen ook naar buurland Servië. De treinen zijn sneller en goedkoper dan bussen op de zelfde route maar je hebt minder keuze aan vertrektijden.

(huur) Auto

De wegen in Montenegro zijn over het algemeen van redelijk kwaliteit. Wel zijn ze vaak bergachtig en slingeren veel. Daarom kan je meestal niet harden rijden dan 80 km per uur. In de grote steden zoals Budva en Podgorica kan je een auto huren.