Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

We hebben een aantal tips verzameld over verschillende zaken die handig zijn voor een backpack reis door Montenegro, zoals de beschikbaarheid van internet.

Visum & Grenscontroles

Als Nederlander of Belg heb je geen visum of paspoort nodig voor je bezoek aan Montenegro. Je krijgt bij de grenspost een stempel waarna je 90 dagen in het land mag blijven, een gewone identiteitskaart volstaat eveneens om de grens te overschrijden. Bij de grensposten tussen Montenegro en de buurlanden moet je rekening houden met wachttijden zeker in de drukke zomermaanden.

Internet

Er zijn in Montenegro internet cafés maar je heb je een laptop of smartphone dan kan je prima vertrouwen op (gratis) wifi. Zeker aan de kust bieden veel restaurant gratis wifi  aan hun gasten. Ook in hostels is gratis wifi beschikbaar. 

Tijdsverschil

Montenegro gebruikt net als Nederland en België CET (Central Europian Time +1)  Ook maken ze in de zomer gebruik van daylight saving time. Er is dus geen tijdsverschil.

Elektriciteit

In Montenegro worden dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland en België, lekker makkelijk dus.  

Openingstijden

Openingstijden zijn in Montenegro nogal flexibel. Het is niet ongewoon dat een museum dicht is omdat de persoon die er werkt even boodschappen aan het doen is. Supermarkten zijn tot laat open en in de zomer en in toeristen regio's meestal zelfs 7 dagen per week. 

Kledingadvies

Wanneer je een bezoek brengt aan een kerk of klooster dan wordt er van je verwacht dat je netjes gekleed bent. Geen blote schouders en knieën bedekt.