Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Morelia is een stad in Mexico, het oude koloniale centrum is uitgeroepen tot  Unesco World Heritage site en heeft een aantal interessante bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Morelia

Het meeste opvallende bouwwerk in Morelia is de reusachtige kathedraal op het centrale plein. Dagelijks geopend en ook binnen in is veel te zien. Er zijn ook nog een aantal andere kleinere kerken.  In het centrum kan je ook het aquaduct zien een indrukwekkend bouwwerk uit de 17e eeuw. In Morelia zijn een aantal musea waaronder twee musea die allebei gaan over de Mexicaanse onafhankelijkheidsoorlog. Loop verder ook gewoon wat door het centrum heen om de meer dan 200 koloniale gevels en gebouwen te bekijken. Je kunt alle bezienswaardigheden in Morelia gemakkelijk binnen een dag bekijken.

Tijdens festivals vooral Semana Santa en de Día de los Muertos komt Morelia extra tot leven. Bekijk voor meer informatie over Morelia en de laatste festival: http://www.visitmorelia.com/

Morelia is ook een goede basis voor enkele trips in de directe omgeving zoals naar de traditionele dorpjes rondom het Patzcuaro meer.

Accommodatie en eten & drinken in Morelia

Er zijn in Morelia een aantal overnachtingsmogelijkheden. Voor backpackers is er echter maar een hoste maar nog wel een aantal budget hotels. Hostel Allende heeft dorm rooms en kamers rondom een gezellige patio. De staf kan je met van alles helpen (zie ook: overnachten Morelia) Voor je maaltijden zijn er diverse opties vooral rondom het centrale plein. Zie ook: overnachten Morelia.

Vervoer naar Morelia

Morelia is goed aangesloten op het busnetwerk in Mexico. Zo gaan er regelmatig rechtstreekse bussen naar Mexico stad (ongeveer 6 uur). Er zijn ook goede verbindingen naar de kust bijvoorbeeld naar de badplaats Ziuatanejo of naar het noorden zoals Guadalajara.

Er is ook een international vliegveld in Morelia al is het aantal bestemmingen erg beperkt. Je kunt hier  naar enkele steden in de USA vliegen, waaronder Los Angeles of je kunt vliegen naar een paar plaatsen in Mexico zelf. Ook enkele lowcost airlines maken gebruik van dit vliegveld en kunnen een goedkoop alternatief bieden voor de busrit naar Mexico stad.