bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: Tikva

Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt geen visumplicht. Je krijgt bij binnenkomst in Marokko een visum voor drie maanden. De enige eis die gesteld wordt is dat je paspoort bij vertrek naar Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is. Wanneer je met een georganiseerde reis gaat en in het bezit bent van een hotelvoucher kun je in bepaalde gevallen met een Europese Identiteitskaart reizen. Echter, dit kan problemen opleveren indien je bijvoorbeeld vroegtijdig terug naar huis moet. Het hebben van een paspoort wordt dus sterk aangeraden. Vraag het bij twijfel altijd even na bij de reisorganisatie!  Heb je geen Nederlands paspoort of wil je langer dan drie maanden in Marokko verblijven, dan kun je bij je eigen ambassade navragen hoe het zit met visumplicht in Marokko.

Ambassade van Marokko:  Oranjestraat 9, 2514 JB Den Haag, tel: 070-3469617, fax: 070-3614503, openingstijden: ma t/m vr 9.30-15.30 uur.

Bij aankomst in het land wordt je gevraagd om voordat je door de douane gaat een formulier in te vullen. Dit formulier geef je af samen met je paspoort aan de douane. Date en N Vol wordt ingevuld door de douanier de rest moet je zelf in vullen.

Je achternaam:
Je voornaam:
Meisjesnaam:
Datum en geboorteplaats:
Nationaliteit:
Land waar je woont:
Beroep:
Paspoortnummer en datum van afgifte:
Bestemming / vertrokken vanaf:
Adres in Marokko: Naam van hotel / hostel is voldoende
Reden van bezoek : Dit is bijna altijd toerisme, ook bij bijvoorbeeld persreizen

Wanneer je het land weer verlaat moet je een zelfde soort formulier invullen. Deze formulieren liggen voor je klaar zodra je in de buurt komt van de douane. Het is handig om een pen mee te nemen in je bagage aangezien deze niet aanwezig zijn.  Hier kun je een voorbeeld bekijken van het formulier.