Anne Geschreven door Anne. Foto door: Tikva

Marokko is een land met veel verschillende landschappen. Het land bestaat voor een groot deel uit hoogvlakten en gebergten en ligt in het uiterste noordwesten van Afrika. Aan de westkant ligt de Atlantische Oceaan en in het noorden ligt de Middellandse Zee. De kust is bijna 1400 kilometer lang en aan de Atlantische Oceaan bevinden zich mooie zandstranden. In het binnenland kom je al snel in de bergen. In het noorden van het land aan de Middellandse Zeekust bevindt zich het Rifgebergte. Dit is een groene, dichtbegroeide streek met veel bossen, afgewisseld met rotsen. Ten zuiden van het Rifgebergte, midden in Marokko, bevindt zich het Atlasgebergte. Dit is onderverdeeld in de Midden-Atlas, de Hoge Atlas en de Anti-Atlas. In de Midden-Atlas bereiken de bergtoppen een hoogte van drieduizend meter. In de Hoge Atlas ligt de Jebel Toubkal, een berg met een hoogte van 4165 meter en daarmee de hoogste berg van Marokko.  Je verwacht het misschien niet in een heet land als Marokko, maar je kunt hier in de winter prima skiën! Ten zuiden van het Atlasgebergte begint de Sahara. Deze enorme woestijn beslaat een behoorlijk deel van Afrika en bestaat voor het grootste deel uit rots - en zandvlakten met prachtige zandduinen.

In de zomer is het in Marokko nu nog 2 uur vroeger dan in Nederland en in de winter 1 uur vroeger. Marokko heeft namelijk geen zomertijd. 

Er was sprake van dat de Marokaanse regering per 1 juni 2008 de zomertijd in wilde voeren maar toen de zomertijd in maart 2009 in Europa in ging gebeurde er in Marokko niets. We hebben verschillende mensen gevraagd en kregen wisselende antwoorden. De helft van de mensen zei dat het niet bestond en de andere helft dacht dat het misschien in de zomer zou gebeuren.   

GMT +0. = de code voor de tijdzone van Marokko.