Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp. Foto door: Erik

Accommodatie in Malta bestaat vooral uit hotels, wat vooral te maken heeft met het feit dat vooral toeristen in combinatie met pakketreizen naar het land komen. Dit is echter wel langzaam aan het veranderen. Zo openen in Valletta steeds meer palazzo’s hun deuren, waardoor er meer aanbod komt.

In het hoogseizoen is het aan te raden om vooraf te reserveren, wanneer je niet met een pakketreis gaat. In het laagseizoen zijn er leuke deals te krijgen. De hotels in de toeristenplaatsen staan veelal leeg en verlagen hun prijzen. Speur het internet goed af voor leuke aanbiedingen.

Hostels

Op het eiland Malta zijn op moment van schrijven welgeteld negen hostels te vinden, welke voor ongeveer tussen de €10,- en €20,- per nacht een bed aanbieden. Twee van de hostels bevinden zich in St Julians de andere zeven in Sliema. Sliema wordt meestal aangeraden als beste plek om te verblijven.

Hotels

Zoals eerder al is aangegeven komen veel toeristen in combinatie met een pakketreis naar Malta. Met name in het hoogseizoen is dat budget technisch ook de meest interessante optie. Juist in deze tijd kan het lastig zijn een goed hotel te vinden tegen een redelijke prijs. Veel van deze hotels zijn te vinden in Sliema, St Julians en Bugibba en zijn grotendeels speciaal voor het toerisme gebouwd.

De goedkopere hotels hebben vaak gehorige kamers, twee bedden, een bureautje, een kast en een badkamertje. Prijzen voor een kamer kunnen variëren tussen de €35,- tot €75,- per nacht in het hoogseizoen voor een double room.

Bekijk goed de verschillende reviewsites om een leuk hotel uit te kiezen wanneer je deze zonder pakketreis boekt. Hoe meer sterren het hotel heeft, hoe hoger de prijs. Vier- of vijfsterrenhotels  in Sliema rekenen in het hoogseizoen rond de €120,- per nacht.

Wanneer je buiten Valletta een hotel of guesthouse zoekt, zijn de prijzen een stukje lager. Wel moet er in het hoog seizoen vooraf geboekt worden gezien de beperkte beschikbaarheid. Sowieso is het aan te raden om vooraf een reservering te maken.

Palazzo’s

Valletta is wat minder bekend en populair om te verblijven. Dit heeft met name te maken met het beperkte aanbod in het verleden. Dit is aan het veranderen, waardoor je nu op leuke plekken kunt verblijven tegen redelijke prijzen. Een verblijf in een van de palazzo’s in Valletta kan vaak net zo duur zijn als een hotel in Sliema, maar dan heb je een heel appartement tot je beschikking in plaats van een kamer. Het loont dus om de verschillende opties goed naast elkaar te leggen.

Palazzo Prince D’Orange in Valletta is een prima plek om te verblijven met ruime kamers en een goede prijs kwaliteit verhouding. Uitzicht vanaf de palazzo is alleen al de moeite waard om er een aantal nachtjes te verblijven.